У петак додјела награда побједницима конкурса о теми "Eгзодус сарајевских Срба"

15.03.2023. 15:18
0
ИЗВОР: katera.news

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, уручиће у петак, 17. марта, награде побједницима Конкурса за најбоље литерарне и ликовне радове ученика средњих школа о теми „Егзодус сарајевских Срба“, који је, поводом обиљежавања 27 година од егзодуса сарајевских Срба, организовала Градска управа Источно Сарајево. 

Прву награду за најбољи литерарни рад освојила је Милица Боровчанин, ученица трећег разреда Средњошколског центра „Василије Острошки“ из Сокоца, док је другу награду освојио Никола Попадић, ученик II разреда Средње школе „28. јуни“ из Источног Новог Сарајева. Трећу награду за најбољи литерарни рад освојиле су Андријана Кешељ и Јована Ждрале, ученице трећег разреда Гимназије и средње стручне школе „Источна Илиџа“.

Прву награду за најбољи ликовни рад освојиле су Александра Јакшић, ученица II разреда, и Милица Боровчанин, ученица III разреда Средњошколског центра „Василије Острошки“ из Сокоца. Друго мјесто освојила је Андреа Баковић, ученица IV разреда Гимназије и средње стручне школе „Источна Илиџа“, док је треће мјесто припало Дејани Делипара, ученици II разреда Средњошколског центра „Пале“ и Анђели Вуковић, ученици IV разреда исте школе.

Комисија за оцјењивање најбољих ликовних и литерарниих радова једногласно је донијела одлуку о побједницима конкурса.

За радове из обје категорије биће додијељено по 300 КМ за прву награду, награда за друго мјесто је 200 КМ, а за треће 100 КМ.

Додјела награда ученицима и захвалница средњим школама, за његовање културе памћења, биће организована у 10.00 часова, у холу Градске управе Источно Сарајево, гдје ће бити постављена изложба радова пристиглих на конкурс.

Коментари 0
Повезане вијести
Објављени конкурси за награде "Златна сова" и "Совица" Објављени конкурси за награде "Златна сова" и "Совица"
Објављени конкурси за додјелу 1.065 стипендија студентима Објављени конкурси за додјелу 1.065 стипендија студентима
Конкурс за попуну упражњених радних мјеста у основној и средњој школи у Сокоцу Конкурс за попуну упражњених радних мјеста у основној и средњој школи у Сокоцу
Најчитаније
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  17h 54m
  6
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  17h 6m
  0
 • „Раде, сине, немој мајке заборавит...'“
  21h 48m
  1
 • Вук Мичић непоражен у професионалном мечу
  22h 10m
  0
 • "Госпођа Милихброт" испраћена громогласним аплаузом
  16h 22m
  0