У петак додјела награда побједницима конкурса о теми "Eгзодус сарајевских Срба"

15.03.2023. 15:18
0
ИЗВОР: katera.news

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, уручиће у петак, 17. марта, награде побједницима Конкурса за најбоље литерарне и ликовне радове ученика средњих школа о теми „Егзодус сарајевских Срба“, који је, поводом обиљежавања 27 година од егзодуса сарајевских Срба, организовала Градска управа Источно Сарајево. 

Прву награду за најбољи литерарни рад освојила је Милица Боровчанин, ученица трећег разреда Средњошколског центра „Василије Острошки“ из Сокоца, док је другу награду освојио Никола Попадић, ученик II разреда Средње школе „28. јуни“ из Источног Новог Сарајева. Трећу награду за најбољи литерарни рад освојиле су Андријана Кешељ и Јована Ждрале, ученице трећег разреда Гимназије и средње стручне школе „Источна Илиџа“.

Прву награду за најбољи ликовни рад освојиле су Александра Јакшић, ученица II разреда, и Милица Боровчанин, ученица III разреда Средњошколског центра „Василије Острошки“ из Сокоца. Друго мјесто освојила је Андреа Баковић, ученица IV разреда Гимназије и средње стручне школе „Источна Илиџа“, док је треће мјесто припало Дејани Делипара, ученици II разреда Средњошколског центра „Пале“ и Анђели Вуковић, ученици IV разреда исте школе.

Комисија за оцјењивање најбољих ликовних и литерарниих радова једногласно је донијела одлуку о побједницима конкурса.

За радове из обје категорије биће додијељено по 300 КМ за прву награду, награда за друго мјесто је 200 КМ, а за треће 100 КМ.

Додјела награда ученицима и захвалница средњим школама, за његовање културе памћења, биће организована у 10.00 часова, у холу Градске управе Источно Сарајево, гдје ће бити постављена изложба радова пристиглих на конкурс.

Коментари 0
Повезане вијести
"Крст-ић" - филм о егзодусу сарајевских Срба "Крст-ић" - филм о егзодусу сарајевских Срба
Продужен рок за пријаву на конкурс за упис кадета на Полицијску академију Продужен рок за пријаву на конкурс за упис кадета на Полицијску академију
Појачана инспекцијска контрола услуга смјештаја у Источном Сарајеву Појачана инспекцијска контрола услуга смјештаја у Источном Сарајеву
Најчитаније
 • Обавјештење возачима са подручја Источног Новог Сарајева (ФОТО)
  7h 8m
  3
 • У Источној Илиџи одузет путнички аутомобил од вишеструког починиоца саобраћајних прекршаја
  9h 55m
  0
 • Сви грађани ће и у наредна два мјесеца имати здравствено осигурање
  8h 16m
  0
 • Пјевачко друштво „Плави невени“ из Фоче петоструки побједник Саборa старог пјевања у Срба
  11h 28m
  0
 • Почиње упис у средње школе у Источном Сарајеву
  10h 8m
  0