У православним храмовима у Мостару поноћне литургије на Божић

03.01.2023. 15:24
2
ИЗВОР: srna.rs

У православним храмовима на поручју Мостара на Божић 7. јануара биће служене поноћне литургије, саопштено је из Српске православне црквене општине Мостар.

Поноћне литургије биће служене у Храму Рођења Пресвете Богородице у Мостару, у манастиру Житомислић, у Цркви Вазнесења Господњег у Бијелом Пољу и у Цркви Светог Василија Острошког у Благају.

У петак, 6. јануара, на Бадњи дан света литургија од 9.00 часова биће служена у Храму Рођења Пресвете Богородице у Мостару, у манастиру Житомислић и у селу Локве.

Вечерње богослужење са налагањем бадњака почеће у 18.00 часова у Храму Рођења Пресвете Богородице у Мостару, у манастиру Житомислић и у Цркви Вазнесења Господњег у Бијелом Пољу. Налагање бадњака у Цркви Светог Василија Острошког у Благају почиње у 23.30 часова.

У недјељу, 8. јануара на Сабор Пресвете Богородице, литургија са почетком у 9.00 часова биће служена у Храму Рођења Пресвете Богородице у Мостару, у манастиру Житомислић, у Цркви Вазнесења Господњег у Бијелом Пољу и у Цркви Светог Василија Острошког у Благају.

У понедељак, 9. јануара на празник Светог првомученика и архиђакона Стефана, литургија са почетком у 9.00 часова биће служена у Храму Рођења Пресвете Богородице у Мостару, у манастиру Житомислић и у Храму Вазнесења Господњег у Бијелом Пољу.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Leo 03.01.2023. 21:19
    Kada se mislite vratiti na tradicionalnih način doceka Božića,uz jutarnja bogosluzenja..Ova sadasnja praksa je bila bila toliko dobra,pa je za rezultat imala ...Krulja
  • Generic placeholder image
    Leo 03.01.2023. 21:19
    Kada se mislite vratiti na tradicionalnih način doceka Božića,uz jutarnja bogosluzenja..Ova sadasnja praksa je bila bila toliko dobra,pa je za rezultat imala ...Krulja
Повезане вијести
Манастир Житомислић прославио крсну славу Манастир Житомислић прославио крсну славу
Мали Божић: Којим обичајима су се некада обиљежавали Нова година и Васиљевдан? Мали Божић: Којим обичајима су се некада обиљежавали Нова година и Васиљевдан?
Јереј Видак Вујадиновић: Симболика Бадњака Јереј Видак Вујадиновић: Симболика Бадњака
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    19h 42m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    20h 47m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    14h 30m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    15h 36m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    10h 44m
    0