U pravoslavnim hramovima u Mostaru ponoćne liturgije na Božić

03.01.2023. 15:24
2
IZVOR: srna.rs

U pravoslavnim hramovima na poručju Mostara na Božić 7. januara biće služene ponoćne liturgije, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkvene opštine Mostar.

Ponoćne liturgije biće služene u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u manastiru Žitomislić, u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju i u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju.

U petak, 6. januara, na Badnji dan sveta liturgija od 9.00 časova biće služena u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u manastiru Žitomislić i u selu Lokve.

Večernje bogosluženje sa nalaganjem badnjaka počeće u 18.00 časova u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u manastiru Žitomislić i u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju. Nalaganje badnjaka u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju počinje u 23.30 časova.

U nedjelju, 8. januara na Sabor Presvete Bogorodice, liturgija sa početkom u 9.00 časova biće služena u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u manastiru Žitomislić, u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju i u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju.

U ponedeljak, 9. januara na praznik Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, liturgija sa početkom u 9.00 časova biće služena u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u manastiru Žitomislić i u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Leo 03.01.2023. 21:19
    Kada se mislite vratiti na tradicionalnih način doceka Božića,uz jutarnja bogosluzenja..Ova sadasnja praksa je bila bila toliko dobra,pa je za rezultat imala ...Krulja
  • Generic placeholder image
    Leo 03.01.2023. 21:19
    Kada se mislite vratiti na tradicionalnih način doceka Božića,uz jutarnja bogosluzenja..Ova sadasnja praksa je bila bila toliko dobra,pa je za rezultat imala ...Krulja
Povezane vijesti
Manastir Žitomislić proslavio krsnu slavu Manastir Žitomislić proslavio krsnu slavu
Mali Božić: Kojim običajima su se nekada obilježavali Nova godina i Vasiljevdan? Mali Božić: Kojim običajima su se nekada obilježavali Nova godina i Vasiljevdan?
Jerej Vidak Vujadinović: Simbolika Badnjaka Jerej Vidak Vujadinović: Simbolika Badnjaka
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    10h 39m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    11h 23m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    15h 28m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    15h 32m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    59m
    0