У Сарајево слетио авион са борцима ИСИС-а из Сирије

19.12.2019. 18:39
0
ИЗВОР: Srpska.info

Велики број полицијских службеника на сарајевском аеродрому дочекао је авион са мањом групом припадника ИСИС који су данас депортовани из Сирије у БиХ. У авиону се са борцима ИСИС налазио и одређен број жена и дјеце.

Сви они су ухапшени на тлу Сирије и Ирака од стране безбједносних служби коалиције коју предводе америчке снаге.

Након што су закорачили на тло БиХ сви одрасли мушкарци су одмах ухапшени. Један дио особа ће, према сазнањима, бити превезен у просторије Тужилаштва БиХ, док ће неки бити превезени у просторије СИПА на криминалистичку обраду, преноси Klix.

На аеродром су стигле и екипе Хитне помоћи, као и припадници сигурносних и обавјештајних агенција БиХ.

За сада званично није познат тачан број особа који је данас депортован у БиХ, али се према незваничним информацијама ради о укупно 24 особе.

Сви пунољетни мушкарци су осумњичени за кривична дјела организовање терористичке групе у вези са кривичним дјелима противзаконито формирање и придруживање паравојним или параполицијским формацијама и тероризам.

За жене и дјецу су предвиђене безбједносне провјере уз утврђивање идентитета, те медицински прегледи. Истом ће бити подвргнути и мушкарци који су се борили на страном ратишту.

Према ранијим најавама жене и дјеца би одређен период требали бити смјештени у Делијашу код Сарајева, гдје се налази азилантски центар, након чега ће бити пуштени кућама.

Пред БиХ је озбиљан задатак дерадикализације свих особа које се враћају са страних ратишта, док је пред Судом БиХ да адекватно казни све оне који су одласком на ратиште прекршили закон

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    21h 11m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    21h 16m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    22h 8m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    22h 22m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    15h 19m
    4