У Сарајеву од данас раде кафићи и ресторани

12.04.2021. 11:25
0
ИЗВОР: Срна

Кафићи и ресторани у Кантону Сарајево од данас могу услуживати госте у отвореним баштама и на терасама.

Угоститељи ће се морати придржавати раније прописаних мјера које се тичу размака столова, максимално 20 гостију, редовне дезинфекције и ношења маски, наводи се у одлуци Владе Кантона Сарајево која је донесена у петак, 9. априла.

Од данас је у Кантону Сарајево дозвољен и рад фитнес-центара и теретана искључиво за индивидуалне тренинге. За сваку особу потребно је седам метара квадратних, а у сали не смије бити више од 20 лица.

Дозвољен је и рад продуженог боравка за ученике од првог до петог разреда основне школе уз строго поштивање епидемиолошких мјера.

У одлуци се наводи да ће се васпитно-образовни процес и даље одвијати онлајн, осим практичних вјежби и испита за студенте, који ће се одржавати у просторијама високошколских установа у групама до 20 студената и уз поштивање хигијенско-епидемиолошких мјера.

Рад јавних базена остаје забрањен, осим тренажних процеса у базенима који су предвиђени за пливаче и парапливаче, репрезентативце и професионалне ватерполо екипе уз поштивање хигијенско-епидемиолошких мјера.

Ове мјере трајаће до 19. априла.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву
Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 16m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    5h 40m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    3h 55m
    10
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    20h 24m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    5h 34m
    0