У Сокоцу први обољели од корона вируса

18.04.2020. 09:22
0
ИЗВОР: Srpska.info

Потврђен први случај корона вируса у Сокоцу.

На подручју града Источно Сарајево до сада је потврђено 12 случајева позитивних на корона вирус. Од тога је двоје излијечено.

У Српској је у протеклих 24 часа потврђено 26 нових случајева корона вируса, а у лабораторијама је тестирано 587 узорака, рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

– Имамо још двије особе које су тестирање радиле у ФБиХ, једна из Бањалуке и једна из Требиња, тако да имамо регистровано укупно 528 особа које су у Републици Српској позитивне не корона вирус – додаје Шеранић.

Међу 26 новопотврђених особа, 14 је жена и 12 мушкараца.

– Осам жена је средње животне доби, три млађе и три старије животне доби. Међу мушкарцима, пет је средње, пет млађе, а два су старије животне доби – каже Шеранић.

Од укупног броја новопотврђених, осам особа је из Бањалуке и Невесиња, по двије из Кнежева и Лакташа, а по једна из Челинца, Модриче, Требиња, Оштре Луке, Сокоца и Гацка.

Корона вирус потврђен је и код једног љекара из Универзитетског клиничког центра РС, и сад слиједе све епидемиолошке мјере као и у ранијим случајевима заразе међу здравственим радницима.

– Корона вирус је потврђен и код двије раднице Дома пензионера у Бањалуци.  Синоћ су предузете све хигијеснко-епидемилошке мјере када је ријеч о овом случају. Узорци су узети од 68 контаката ове особе, а урађена је и дезинфекција простора – рекао је Шеранић.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Најчитаније
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    10h 16m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    10h 22m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    10h 20m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    9h 11m
    0
  • Затворена ликовна колонија младих талената
    23h 38m
    0