У сриједу наставак суђења за злочине у Добровољачкој

13.03.2023. 10:39
0
ИЗВОР: srna.rs

У Суду БиХ у сриједу, 15. марта, требало би да буде настављено суђење Ејупу Ганићу и још деветорици саоптужених за злочине над припадницима ЈНА и цивилима у Добровољачкој улици у Сарајеву 3. маја 1992. године.

Планирано је саслушање једног свједока Тужилаштва БиХ, најављено је из Суда БиХ.

За напад на колону, убиства, рањавање и злостављање припадника ЈНА и цивила оптужени су Ејуп Ганић, Заим Бацковић, Хасан Ефендић, Хамид Бахто, Фикрет Муслимовић, Јусуф Пушина, Бакир Алиспахић, Енес Бездроб, Исмет Дахић и Махир Жишко, који су обављали високе политичке, војне и полицијске дужности.

Почетак рочишта најављен је за 13.00 часова.

На прошлом рочишту, које је одржано 22. фебруара, свједок Тужилаштва пред Судом БиХ рекао је да су га након заробљавања из колоне у Добровољачкој улици у Сарајеву у просторијама ФИС-а тукли и ногама и пушком у више наврата и да од тог премлаћивања трпи посљедице и данас.

Свједок, коме је судско Вијеће одобрило да му се у јавости не открива идентитет, рекао је и да је од стреса за кратко вријеме осиједио, да и данас врло често не може да спава и да му се често, поготово у мају, враћају трауматичне слике које је преживио.

Коментари 0
Повезане вијести
Наставак суђења Тачију и осталим Наставак суђења Тачију и осталим
Непознато вријеме наставка суђења за злочине у Добровољачкој Непознато вријеме наставка суђења за злочине у Добровољачкој
Наставак суђења Дудаковићу Наставак суђења Дудаковићу
Најчитаније
 • Од данас забрана пушења у јавним просторима у ФБиХ
  9h 57m
  0
 • Четврти батаљон Војне полиције ВРС – голобради младићи на бранику отаџбине (ФОТО)
  7h 36m
  0
 • Носовић: Образовање и лијепо васпитање су светиња
  6h 43m
  0
 • ММФ тражи чак и снижење плата
  2h 22m
  1
 • Хиљаде људи на протесту у Сарајеву поводом погибије младе докторице
  1h 43m
  0