У сриједу наставак суђења за злочине у Добровољачкој

13.03.2023. 10:39
0
ИЗВОР: srna.rs

У Суду БиХ у сриједу, 15. марта, требало би да буде настављено суђење Ејупу Ганићу и још деветорици саоптужених за злочине над припадницима ЈНА и цивилима у Добровољачкој улици у Сарајеву 3. маја 1992. године.

Планирано је саслушање једног свједока Тужилаштва БиХ, најављено је из Суда БиХ.

За напад на колону, убиства, рањавање и злостављање припадника ЈНА и цивила оптужени су Ејуп Ганић, Заим Бацковић, Хасан Ефендић, Хамид Бахто, Фикрет Муслимовић, Јусуф Пушина, Бакир Алиспахић, Енес Бездроб, Исмет Дахић и Махир Жишко, који су обављали високе политичке, војне и полицијске дужности.

Почетак рочишта најављен је за 13.00 часова.

На прошлом рочишту, које је одржано 22. фебруара, свједок Тужилаштва пред Судом БиХ рекао је да су га након заробљавања из колоне у Добровољачкој улици у Сарајеву у просторијама ФИС-а тукли и ногама и пушком у више наврата и да од тог премлаћивања трпи посљедице и данас.

Свједок, коме је судско Вијеће одобрило да му се у јавости не открива идентитет, рекао је и да је од стреса за кратко вријеме осиједио, да и данас врло често не може да спава и да му се често, поготово у мају, враћају трауматичне слике које је преживио.

Коментари 0
Повезане вијести
Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
Обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој Обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
Судског епилога за злочине у Добровољачкој нема ни након 32 године Судског епилога за злочине у Добровољачкој нема ни након 32 године
Најчитаније
 • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
  1h 24m
  0
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  14h 1m
  1
 • „Дом инвест“ гради дом за вас
  23h 35m
  1
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  17h 49m
  0
 • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
  22h 53m
  1