У три дана отказано 670 рочишта због лажних дојава о бомбама

12.05.2022. 17:51
0
ИЗВОР: srna.rs

У Општинском суду у Сарајеву данас и у претходна два дана отказано је 670 рочишта због лажних дојава о постављеним бомбама.

Из овог суда су саопштили да се већ дуже сусрећу са проблемом лажних дојава о постављеним минско-експлозивним направама у згради Суда, при чему се сваки пут потпуно обуставља рад до окончања контрадиверзионог прегледа просторија.

У саопштењу се наводи да су запослени приморани да напусте радна мјеста, да се отказује велики број рочишта, што има несагледиве посљедице на рад Суда, остварену норму судија, рад писарница, али и на материјалне трошкове како ове правосудне институције тако и странака у поступку.

– Током контрадиверзионог прегледа Суд је морао испоштовати све процедуре прописане законом и безбједносним протоколима – истичу из Општинског суда и додају да надлежни органи интензивно раде на откривању починилаца.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 25m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    16h 22m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    14h 44m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    23h 57m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    16h 58m
    3