Удружење жена жртава рата РС: Судске пресуде не могу писати историју

09.07.2020. 10:59
0
ИЗВОР: Srna

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изразила је жаљење због тога што разни медији и даље преносе неистине о страдању у Сребреници, гдје су страдали и Срби и Бошњаци, и што се у свему томе позивају на пресуде Хашког трибунала, измишљеног суда створеног да би првенствено судио Србима.

Она је изјавила Срни да историју не могу писати судске пресуде, поготово не пресуде Хашког трибунала, који није уважио многа документа која о догађајима говоре онако како су се они стварно и десили.

– Жао ми је што разни медији и даље преносе неистине о страдању у Сребреници. На том подручју страдали су и Срби и Бошњаци и жао ми је што се у свему томе позивају на пресуде Хашког трибунала, који је измишљен суд створен да би се првенствено судило Србима – рекла је Рајилићева, након што је професор на Филозофском факултету у Источном Сарајеву Златиборка Попов Момчиновић за Телевизију Н1 изнијела низ неистина и грубих квалификација на рачун српског народа, у више наврата тврдећи да су Срби починили геноцид над Бошњацима у Сребреници, а позивајући се на пресуде Хашког трибунала.

Рајилићева је нагласила да је на подручју сребреничке регије страдало више од 3.000 Срба и да данас постоје свједоци о тим дешавањима.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на Миломира Јањића Зеку Сјећање на Миломира Јањића Зеку
Којић: Међу погинуле у Поточарима уписани још живи људи Којић: Међу погинуле у Поточарима уписани још живи људи
Вучић: Шансе су минималне, али Србија ће се борити против резолуције о Сребреници до посљедњег тренутка Вучић: Шансе су минималне, али Србија ће се борити против резолуције о Сребреници до посље...
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    3h 25m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    7h 28m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    9h 32m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    22h 8m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    6h 46m
    0