Уџбеници спремни за нову школску годину

24.08.2019. 12:03
0
ИЗВОР: СРНА

Директор Завода за уџбенике и наставна средства Раде Ристовић рекао је да су спремни уџбеници за нову школску годину који се могу купити у свим књижарама Завода и на одгођено плаћање.
Ристовић је рекао Срни да су цијене комплета уџбеника, без другог страног језика, 15,5 КМ за први разред, 86 за други, 95 за трећи, 106,5 за четврти, 99 за пети, 145 КМ за шести, 134 за седми, 163 за осми и 152 КМ за девети разред. 

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске обезбиједила уџбенике за све ученике првог и другог разреда основне школе и за одличне ученике из породица са четворо и више дјеце. 

Ристовић је истакао да је Завод омогућио куповину школског прибора и књига на одгођено плаћање, што користи велики број родитеља. 

Он је навео да је у продаји и шест нових уџбеника за основну школу - прва књига, уџбеници и радне свеске за њемачки језик за седми разред, природа и друштво за четврти разред, познавање природе за пети разред и географија за седми и осми разред. 

Ристовић каже да су за средње школе одобрени нови уџбеници који су у припреми, а то су култура религија за први и други разред средње школе, енглески језик за други разред гимназије, читанка за трећи разред гимназије, читанка за трећи разред средњих стручних школа, читанка за четврти разред техничких школа, историја за четврти разред гимназије и маркетинг у туризму за четврти разред средње школе. 

Он је додао да су у процедури одобравања читанка за први разред гимназије, медијске комуникације за други разред средњих стручних школа, хемија за први разред гимназије општег, природно-математичког и рачунарско-информатичког смјера, историја за други разред гимназије, општи и друштвено-језички смјер и економија за други разред усмјерења економски техничар и пословно-правни техничар.

Коментари 0
Повезане вијести
Уџбеници за основну школу у књижарама – цијена иста као и лани Уџбеници за основну школу у књижарама – цијена иста као и лани
Све спремно за почетак нове школске године Све спремно за почетак нове школске године
У Српској од почетка нове школске године у образовним установама биће присутни полицајци У Српској од почетка нове школске године у образовним установама биће присутни полицајци
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    3h 36m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    7h 39m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    9h 43m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    22h 19m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    6h 57m
    0