Угашен пожар у Коњевић Пољу, горјело 500 дунума шуме

24.03.2022. 19:55
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Милићи угасили су пожар великих размјера у насељу Коњевић Поље у овој општини, гдје је горјело око 500 дунума шуме, изјавио је Срни командир смјене Горан Ђурић.

Он је навео да је у гашењу пожару учествовало шест ватрогасаца са два возила и 12 радника Шумског газдинства "Милићи", а на терен су изашли и припадници милићке Полицијске станице и електричари.

- Горјела је и млада шума, али је захваљујући брзој интервенцији један дио спашен. Ватра се ширила великом брзином пријетећи кућама, помоћним објектима и високонапонском далеководу - изјавио је Ђурић.

Он је рекао да су ватрогасци дојаву о пожару добили у 11.30 часова, а ватру су угасили у 17.00 часова.

Ђурић је навео да су, након гашења, ватрогасци једно вријеме остали на овој локацији да би били сигурни да је пожар у потпуности локализован, додајући да ће штета бити накнадно процијењена.

Коментари 0
Повезане вијести
Дошао у госте, па напао домаћина Дошао у госте, па напао домаћина
Ухапшен због физичког напада и пријетњи по живот Ухапшен због физичког напада и пријетњи по живот
Милићи: Два пијана мушкарца непримјерено се понашала на спортском догађају Милићи: Два пијана мушкарца непримјерено се понашала на спортском догађају
Најчитаније
 • Возачи одустају од вожње на плин
  23h 9m
  4
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  10h 52m
  0
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  9h 16m
  0
 • Република Српска стари и нестаје: За 20 година изгубљен град величине Приједора, ускоро ће сваки трећи становник бити пензионер
  22h 20m
  0
 • Порушена табла "Добро дошли у Републику Српску" код Власенице
  9h 31m
  0