Ухапшен још један Србин на Косову и Метохији

23.06.2023. 11:21
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Полиција самопроглашеног Косова ухапсила је још једног Србина, због наводног учешћа у организовању прошлогодишњих барикада на сјеверу Косова и Метохије.

Специјалне јединице тзв. косовске полиције привеле су српског младића Н. О. који ради у локалном комуналном предузећу, преноси Спутњик.

Хапшење се догодило у близини аутобуске станице, кад су специјалци тзв. косовске полиције у оклопним возилима опколили и затим привели Н.О.

За сада није познат разлог његовог хапшења.

Од доласка албанских градоначелника у општине на сјеверу Косова, ухапшено је до сада осморо Срба, а мјештани Грачанице и Ранилуга јуче су протестовали због хапшења Драгише Миловановића.

Протести испред општинских зграда у Лепосавићу, Звечану и Зубин Потоку ушли су у 26. дан како би исказали своје незадовољство због присуства тзв. косовских специјалаца, наметања нелегитимних албанских градоначелника и неоснованих хапшења сународника која су се догодила у протеклим недјељама.

Превозници са српским таблицама и даље чекају на административним прелазима.

Приштина је дозволила улаз онима који превозе страну робу без обзира на таблице, док роба из централне Србије и даље не може у покрајину.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкрси васкрсле српске војске Васкрси васкрсле српске војске
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    16h 36m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    5h 49m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    5h 20m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    5h 43m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    20h 40m
    0