Ухапшен мушкарац који је држао и злостављао два вука и 67 паса

29.03.2024. 18:08
0
ИЗВОР: srna.rs

Сплитска полиција ухапсила је и у притвор спровела мушкарца /64/ са подручја Стобреча кога сумњиче за мучења паса и вукова, те за уништавање заштићених природних вриједности.

Приведени 64-годишњак ухапшен је јуче, а у случај се укључила и ветеринарска инспекција Државног инспектората која обавља инспекцијску контролу и предузима мјере из своје надлежности.​

Обављеним увиђајем ветеринарска инспекција је утврдила да се на локацији у Сплиту налази укупно 69 животиња - 61 одрасли пас, шест штенаца и два вука. У току је поступак збрињавања пронађених животиња и даљње предузимање мјера у складу са законским прописима, кажу у полицији.

Полиција наводи да је у склопу криминалистичког истраживања на основу налога суда обављена претрага стана, возила и простора​, а о догађају је обавијештено и Министарство пољопривреде​.

Спроведеним криминалистичким истраживањем ​полиција је утврдила постојање основане сумње да је 64-годишњак на подручју града Сплита противно Закон​у о заштити природе имао два вука, мужјака и женку који су строго заштићена врста, пише "Јутарњи лист".

Од неутврђеног датума до 27. марта он је држао и укупно 67 паса различитих раса, које је занемаривао, ограничавао им кретање, узроковао бол, патњу и повреде.

Након завршеног истраживања уз кривичну пријаву 64-годишњак је предат притворском надзорнику.

Коментари 0
Повезане вијести
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Прича о псима који су положили живот на Кошарама (ФОТО) Прича о псима који су положили живот на Кошарама (ФОТО)
„Петарде нису играчке“ - Драматично упозорење родитељима пред празнике „Петарде нису играчке“ - Драматично упозорење родитељима пред празнике
Најчитаније
 • Дјечаку из Источног Сарајева спашена рука брзом реакцијом љекара КЦУС-а
  21h 0m
  11
 • Саслушан свештеник са Пала: Сумња се да је продавао лажне дипломе "по повољној цијени"
  17h 51m
  2
 • Идентификована лица која се доводе у везу са наношењем повреда лицу у Источном Новом Сарајеву
  22h 55m
  1
 • У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома
  21h 42m
  4
 • Осипање у Клубу одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа
  3h 44m
  5