Ухапшен осумњичени у вези са убиством Тупака Шакура

29.09.2023. 19:17
0
ИЗВОР: srna.rs

Полиција Лас Вегаса ухапсила је данас мушкарца за којег се сумња да је умијешан у пуцњаву 1996. године у којој је убијена америчка звијезда хип-хоп музике Тупак Шакур.

Овај случај је фрустрирао истражиоце и фасцинирао јавност од када је Шакур упуцан у Лас Вегасу прије 27 година.

Дуејн "Кефи Ди" Дејвис ухапшен је у јутарњим сатима по локалном времену, али детаљи оптужби за сада нису јасни, рекла су двојица званичника упућена у хапшење, пренио је АП.

Дејвис је одавно познат истражиоцима, а и сам је признао у интервјуима и својим мемоарима из 2019. године да је био у "кадилаку" на мјесту гдје је избила пуцњава у септембру 1996. године. Шакур је имао 25 година када је убијен.

Хапшење је услиједило два мјесеца након што је полиција Лас Вегаса упала у кућу његове супруге 17. јула у сусједном Хендерсону. У документима је речено да је полиција трагала за предметима "у вези са убиством Тупака Шакура".

Полиција је тада објавила да је заплијенила више рачунара, мобилни телефон и хард диск, часопис "Вајб" са текстом о Шакуру, неколико метака калибра 40 милиметара, фотографије и копију Дејвисових мемоара из 2019. године под насловом "Легенда о улици Комптон".

Дејвис је рекао у књизи да је прекинуо ћутање о Тупаковом убиству 2010. године током састанка иза затворених врата са савезним и локалним властима.

У вријеме када је пристао да разговара са властима, он је имао 46 година и пријетио му је доживотни затвор због оптужби за дрогу.

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    8h 24m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 20m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    23h 4m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    20h 49m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    23h 10m
    0