Укида се редукција воде

05.10.2021. 09:32
3
ИЗВОР: Катера

Из КП “Водовод и канализација” а.д. Источно Сарајево саопштавају да  је у претходном периоду реализовано низ активности у обезбјеђивању додатних количина воде, као алтернатива смањеном протицају изворишта Тилава, узоркованом дугим сушним периодом. 

- Између осталог, у систем водоснабдијевања уведено је извориште Топличина, издашности 7-10 л/с, као и извориште Касиповац издашности 8-12 л/с.  Успостављена је веза цјевовода градова Источно Сарајево и Сарајево чиме су створене претпоставке за повлачење максималних 20 л/с из система водоснабдијевања Града Сарајева.  Тренутно издашност изворишта Тилава износи 77 л/с а изворишта Топлик 28 л/с. Све претходно набројано даје нам збир од 140 л/с, што представља границу просјечне потрошње општина Источно Сарајево и Источна Илиџа, саопштено је из КП “Водовод и канализација” а.д. Источно Сарајево.

У складу са свим претходним параметрима из овог водовода су одлучили да укину редукције воде јер сматрају да тренутно постоји довољна количина воде за уредно водоснабдијевање грађана.

Од данас сва насеља  ове двије општине имају уредно водоснабдијевање.

Из КП “Водовод и канализација” а.д. Источно Сарајево опет апелују на рационалну потрошњу воде јер би нерационална потрошња довела до дефицита у дотоку са доступних изворишта у односу на потрошњу.

- У претходном периоду имали смо редукције воде, које су значајно исцрпиле људске ресурсе нашег предузећа уз све остале активности које су се реализовале. То је најнеповољнија опција и за грађане као и за запослене у нашем предузећу.

Будимо одговорни и штедимо воду како би тиме омогућили и другима да је имају у довољним количинама. Радници КП “Водовод и канализација” а.д. Источно Сарајево настављају активности на обезбјеђењу додатних количина воде. Тренутно се реализује пројекат хидрогеолошких истраживања ширег подручја насеља Топлик и Тилава, након чега би приступлили извођењу тестних бушотина и у зависности од резултата надамо се и експлоатационих бунара чиме би обезбједили додатне количине воде, наведено је у саопштењу.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Анонимно 05.10.2021. 22:41
    Рачуне за јули,август и септембар,да грама образа и људскости имају,не би ни слали.
  • Generic placeholder image
    Logično 05.10.2021. 18:32
    Vesna, ni ja ih ne volim zato što su nesposobni i korumpirani ali, istine radi, moram konstatovati da računi stižu za utrošenu vodu i to je u redu.
  • Generic placeholder image
    Vesna 05.10.2021. 14:08
    Ali racuni uredno stizu i isti naravno.
Повезане вијести
Борба за фотеље преча од јефтинијег горива Борба за фотеље преча од јефтинијег горива
Срби у Вуковару губе право на ћирилицу Срби у Вуковару губе право на ћирилицу
Шаровић: Подржаћемо укидање акциза на гориво, очекујемо то и од осталих Шаровић: Подржаћемо укидање акциза на гориво, очекујемо то и од осталих
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    10h 16m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    1h 24m
    1
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 37m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    4h 7m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    21h 25m
    0