Ukida se redukcija vode

05.10.2021. 09:32
3
IZVOR: Katera

Iz KP “Vodovod i kanalizacija” a.d. Istočno Sarajevo saopštavaju da  je u prethodnom periodu realizovano niz aktivnosti u obezbjeđivanju dodatnih količina vode, kao alternativa smanjenom proticaju izvorišta Tilava, uzorkovanom dugim sušnim periodom. 

- Između ostalog, u sistem vodosnabdijevanja uvedeno je izvorište Topličina, izdašnosti 7-10 l/s, kao i izvorište Kasipovac izdašnosti 8-12 l/s.  Uspostavljena je veza cjevovoda gradova Istočno Sarajevo i Sarajevo čime su stvorene pretpostavke za povlačenje maksimalnih 20 l/s iz sistema vodosnabdijevanja Grada Sarajeva.  Trenutno izdašnost izvorišta Tilava iznosi 77 l/s a izvorišta Toplik 28 l/s. Sve prethodno nabrojano daje nam zbir od 140 l/s, što predstavlja granicu prosječne potrošnje opština Istočno Sarajevo i Istočna Ilidža, saopšteno je iz KP “Vodovod i kanalizacija” a.d. Istočno Sarajevo.

U skladu sa svim prethodnim parametrima iz ovog vodovoda su odlučili da ukinu redukcije vode jer smatraju da trenutno postoji dovoljna količina vode za uredno vodosnabdijevanje građana.

Od danas sva naselja  ove dvije opštine imaju uredno vodosnabdijevanje.

Iz KP “Vodovod i kanalizacija” a.d. Istočno Sarajevo opet apeluju na racionalnu potrošnju vode jer bi neracionalna potrošnja dovela do deficita u dotoku sa dostupnih izvorišta u odnosu na potrošnju.

- U prethodnom periodu imali smo redukcije vode, koje su značajno iscrpile ljudske resurse našeg preduzeća uz sve ostale aktivnosti koje su se realizovale. To je najnepovoljnija opcija i za građane kao i za zaposlene u našem preduzeću.

Budimo odgovorni i štedimo vodu kako bi time omogućili i drugima da je imaju u dovoljnim količinama. Radnici KP “Vodovod i kanalizacija” a.d. Istočno Sarajevo nastavljaju aktivnosti na obezbjeđenju dodatnih količina vode. Trenutno se realizuje projekat hidrogeoloških istraživanja šireg područja naselja Toplik i Tilava, nakon čega bi pristuplili izvođenju testnih bušotina i u zavisnosti od rezultata nadamo se i eksploatacionih bunara čime bi obezbjedili dodatne količine vode, navedeno je u saopštenju.

Komentari 3
 • Generic placeholder image
  Anonimno 05.10.2021. 22:41
  Račune za juli,avgust i septembar,da grama obraza i ljudskosti imaju,ne bi ni slali.
 • Generic placeholder image
  Logično 05.10.2021. 18:32
  Vesna, ni ja ih ne volim zato što su nesposobni i korumpirani ali, istine radi, moram konstatovati da računi stižu za utrošenu vodu i to je u redu.
 • Generic placeholder image
  Vesna 05.10.2021. 14:08
  Ali racuni uredno stizu i isti naravno.
Povezane vijesti
Borba za fotelje preča od jeftinijeg goriva Borba za fotelje preča od jeftinijeg goriva
Srbi u Vukovaru gube pravo na ćirilicu Srbi u Vukovaru gube pravo na ćirilicu
Šarović: Podržaćemo ukidanje akciza na gorivo, očekujemo to i od ostalih Šarović: Podržaćemo ukidanje akciza na gorivo, očekujemo to i od ostalih
Najčitanije
 • Ujedinjena Srpska će imati svog kandidata za načelnika opštine Istočna Ilidža
  15h 28m
  0
 • Preminuo Nikola, otac heroj
  17h 46m
  0
 • Jak zemljotres pogodio BiH
  10h 9m
  0
 • Završen program cjeloživotnog učenja na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu (FOTO)
  17h 57m
  0
 • „Dani tikve“ sljedeći vikend u Istočnom Sarajevu
  16h 13m
  1