Уклоњене барикаде према граничним прелазима Јариње и Брњак

01.08.2022. 15:28
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Саобраћај на магистралним путевима према граничним прелазима Јариње и Брњак на сјеверу Косова поново је успостављен у понедјељак рано послијеподне, након што су уклоњене барикаде које је локално српско становништво поставило у недјељу.

Према информацијама са терена, уклоњени су сви камиони локалних Срба који су у недјељу блокирали магистрални пут Косовска Митровица - Зубин Поток ка прелазу Брњак уочи ступања на снагу одлуке о реципроцитету на српска документа, јавила је Анадолија.

 

Претходно су уклоњене барикаде у мјесту Рударе у општини Звечан, на путу према прелазу Јариње. Полиција Косова је затворила граничне прелазе према Србији.

Приштинска влада потом је ноћас саопштила да ће одложити примјену мјере о документима и таблицама, до 1. септембра, уколико буду уклоњене барикаде постављене на административним прелазима.

Ситуација на сјеверу Косова јутрос је била мирна.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
"Те ноћи горело је Косово поље, горела сам ја, горела је моја душа" "Те ноћи горело је Косово поље, горела сам ја, горела је моја душа"
Живимо за дан када ће се српска тробојка вијорити на КиМ: Зашто говор директора ВОА постаје виралан Живимо за дан када ће се српска тробојка вијорити на КиМ: Зашто говор директора ВОА постај...
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    21h 29m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    10h 42m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    10h 13m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    10h 36m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    6h 29m
    0