Uklonjene barikade prema graničnim prelazima Jarinje i Brnjak

01.08.2022. 15:28
0
IZVOR: glassrpske.com

Saobraćaj na magistralnim putevima prema graničnim prelazima Jarinje i Brnjak na sjeveru Kosova ponovo je uspostavljen u ponedjeljak rano poslijepodne, nakon što su uklonjene barikade koje je lokalno srpsko stanovništvo postavilo u nedjelju.

Prema informacijama sa terena, uklonjeni su svi kamioni lokalnih Srba koji su u nedjelju blokirali magistralni put Kosovska Mitrovica - Zubin Potok ka prelazu Brnjak uoči stupanja na snagu odluke o reciprocitetu na srpska dokumenta, javila je Anadolija.

 

Prethodno su uklonjene barikade u mjestu Rudare u opštini Zvečan, na putu prema prelazu Jarinje. Policija Kosova je zatvorila granične prelaze prema Srbiji.

Prištinska vlada potom je noćas saopštila da će odložiti primjenu mjere o dokumentima i tablicama, do 1. septembra, ukoliko budu uklonjene barikade postavljene na administrativnim prelazima.

Situacija na sjeveru Kosova jutros je bila mirna.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta
"Te noći gorelo je Kosovo polje, gorela sam ja, gorela je moja duša" "Te noći gorelo je Kosovo polje, gorela sam ja, gorela je moja duša"
Živimo za dan kada će se srpska trobojka vijoriti na KiM: Zašto govor direktora VOA postaje viralan Živimo za dan kada će se srpska trobojka vijoriti na KiM: Zašto govor direktora VOA postaj...
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    22h 50m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    20h 52m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    19h 45m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    18h 53m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    19h 50m
    0