Умјесто стикер наљепнице, возачи плаћају посебну таксу

01.09.2022. 10:09
12
ИЗВОР: katera.news

Након недавне информације да ће милиони марака од наплате наљепница за регистрацију возила умјесто у буџет БиХ ићи у касу приватне стручне институције, из ове институције су се огласили посебним саопштењем.

- Ми не знамо који је био мотив министра саобраћаја и комуникација БиХ да нам додјели овај посао. Тачно је да смо ми стручна институција и да би најбоље наплаћивали предвиђених 9 КМ по наљепници, сигурно боље и од Mинистарства које је наплаћивало 4 КМ по наљепници. Проблем је што је стикер наљепница превазиђена. Зато смо одлучили да посао не прихватимо у форми у којој је предложен – саопштили су из стручне институције.

Стручна институција је носилац иновација које стварају модерно и напредно пословно окружење. Поузданост, флексибилност и орјентисаност ка рјешавању проблема су њихове главне карактеристике.

- Умјесто наљепница, ми смо одлучили да креирамо још једно рјешење којем вјерујете. У питању је посебна апликација за мобилне телефоне коју ће сваки полицајац инсталирати на свој мобител. Сликањем регистарских ознака возила, полицајац добија информацију о мјесецу и години истека регистрације – рекли су представници стручне институције.

Бројне су предности ове иновације. Између осталог ибјегавају се непријатности као што су лијепљење нових или скидање старих наљепница са шофершајбни возила, а још важније штеди се драгоцјено вријеме возача.

- Овим се сигурно стаје у крај љепилом умрљаним шофершајбнама вашег љубимца на четири точка. Често возачи нестручним одлијепљивањем изгребу шофершајбну. Настале огреботине знају по ноћи да сметају возачима, а велики број наљепница ограничава видљивост чиме се угрожава безбједност саобраћаја. Са друге стране употребом ове апликације избјегава се могућност да вас полицајац казни уколико сте заборавили поставити нову наљепницу на ваше возило – казали су представници стручне институције.

Представници стручне институције тренутно преговарају са министром комуникација и транспорта БиХ и Удржењем возача са циљем да се утврди начин плаћања нове услуге.

- Сигурно је да највећу корист од ове апликације имају возачи те је предвиђена наплата посебне таксте за употребу ове апликације, а коју ће плаћати приликом регистрације моторног возила – саопштио је Министар комуникација и транспорта БиХ.

Још увијек није дефинисана цијена ове таксте коју ће наплаћивати стручна институција.

- Након комплексне анализе дошли смо до податка да је реална цијена таксте за коришћење апликације на годишњем нивоу 19 КМ по возилу за непарне године, односно 29 КМ за парне године – саопштили су из стручне институције.

Из Удружења возача саопштили су да није у реду да се једне године плаћа једна цијена, а сљедеће друга. Питају се у чему је разлика.

- То није у реду. Нек нађу неку средњу цијену, па да у нашем буџету можемо планирати тачан трошак. Такође, нисмо баш сигурни да је ово рјешење најсрећније због могуће злоупотребе апликације. Уколико би, рецимо, апликација дошла у руке банкара, постоји вјероватноћа да нам не одобре краткорочни кредит или позајмицу када виде да ускоро долази трошак регистрације – саопштили су из Удружење возача.

*Текст је сатиричног карактера.

Аутор: Ристо Дубљевић

Коментари 12
  • Generic placeholder image
    Za citam u cudu 02.09.2022. 11:02
    Ti napisi bolji, ako znas. Satira odlicna, tekst jos bolji.
  • Generic placeholder image
    Re Brko 01.09.2022. 20:48
    Na svaki tekst na ovom portalu skoro identican komentar. I koliko ti treba jos da prestanes traciti vrijeme. I jos si na portalu? A posto ces i dalje traciti svoje vrijeme, jedan savjet - pocni citati tekstove od kraja. Mozda nesto shvatis.
  • Generic placeholder image
    Re: vozac 01.09.2022. 19:13
    Konačno neko ko se fokusira na problem. Isto pitanje i ja postavljam. Zašto vozači plaćaju?
  • Generic placeholder image
    Vozac 01.09.2022. 19:03
    Ako je svrha naljepnice da olaksa sluzbenom licu kontrolu, zasto se ista ne placa iz budzeta? Zasto je placaju vozaci?
  • Generic placeholder image
    Policajac 01.09.2022. 18:19
    Bolje je da ostanu naljepnice
  • Generic placeholder image
    Читам у чуду 01.09.2022. 17:44
    Ристо, сатира лоша, текст незанимљив, правопис ужасан!
  • Generic placeholder image
    Aco S 01.09.2022. 16:25
    Da li je svaki Brko ovako ozbiljan
  • Generic placeholder image
    Невена 01.09.2022. 15:03
    Прије неколико дана је била вијест у свим медијима да је налепница 9 КМ умјесто досадашње 4 и да ће је наплаћивати приватници
  • Generic placeholder image
    Brko 01.09.2022. 14:55
    Hajde budite fer, pa napisite na pocetku da je takst satiricnog karaktera. Ovako nam samo tracite vrijeme na gluposti. Meni je to lako rijesiti. Kad ocijenim da je portal nepouzdan i da je preplavljen laznim vijestima, prestanem ga posjecivati.
  • Generic placeholder image
    Борац 01.09.2022. 14:28
    ови кретени за које гласамо размишљају баш овако како Ристо пише. Овакав нас неки сценарио чека
  • Generic placeholder image
    Vozač 01.09.2022. 14:21
    Sramota
  • Generic placeholder image
    Goran 01.09.2022. 14:19
    Pa razlika je u izbornoj godini pa je zato 29 KM kako samo otimaju od naroda
Повезане вијести
Сунце умире за пет милијарди година Сунце умире за пет милијарди година
Која генерација највише „дивља“ по путу? Која генерација највише „дивља“ по путу?
Посебан ген одређује љеворуке Посебан ген одређује љеворуке
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    14h 59m
    0
  • Крађа у Палама
    13h 17m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    9h 44m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    12h 32m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    5h 53m
    0