Уништени скоро сви споменици на гробљу у јужној Косовској Митровици

03.06.2023. 12:30
1
ИЗВОР: srna.rs

Срби из сјеверне Косовске Митровице данас су, поводом Духовских задушница, обишли гробове својих најмилијих на гробљу у јужном дијелу града гдје је уништено или оскрнављено више од 85 одсто споменика.

Гробље је посјетило неколико десетина грађана, а окупљени кажу да их никад није било мање.

Један од грађана рекао је да је за мали број људи на гробљу крива тренутна ситуација и страх који осјећају, те изразио наду да ће гробље бити обновљено једног дана.

У близни гробља била је тзв. косовска полиција, преноси Косово онлајн.

Православни хришћани данас обиљежавају Духовске или љетне задушнице, које су увијек у суботу пред Духове /Силазак Светог Духа/.

Овај дан православни хришћани посвећују својим преминулим прецима и према традицији обилазе гробове, прислужују свијеће и служе помене.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Hari 03.06.2023. 17:07
    Rušenje spomenika i grobova Srba na KIM je poslednja faza u etničkom čišćenju i počinjenom genocidu nad Srbima. Kao što su varvari i divljaci prtojerali pobili Srbe, rušili su im crkve i manastire sad na red su im došlo i grobovi. Tako se uništavaju tragovi postojanja Srba na KiM. Jer svaki umrli koji nema grob i spomenik kao da nikad nije ni postojao. Sa primitvnim divljacima koje obilato podržava tzv.demokratski Zapad nema mira i pomirenja. Ima da im se svo zlo počinjeno nad Srbima obije o glavu jednog dana. AMIN.
Повезане вијести
У понедјељак велики протестни скуп Срба у Косовској Митровици У понедјељак велики протестни скуп Срба у Косовској Митровици
Стотине грађана у реду за петицију за смјену нелегалних власти Стотине грађана у реду за петицију за смјену нелегалних власти
Ухапшен због оштећења споменика на православном гробљу у Сарајеву Ухапшен због оштећења споменика на православном гробљу у Сарајеву
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 23m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 37m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 27m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 42m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 25m
    0