Урош Бјелица реизабран за предсједника Студентског парламента

16.06.2020. 18:22
1
ИЗВОР: СРНА

Урош Бјелица је на конститутивној сједници поново изабран за предсједника Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву, а изабрани су и нови чланови.

Бјелица је нагласио да је циљ побољшање студентског стандарда, реализација различитих пројеката, подизање Универзитета на виши ниво, те додао да очекују добру уписну политику, да привуку што већи број студената.

Он је новинарима рекао да је велики проблем изградња студентског дома у Источном Новом Сарајеву, те да је на сједници Студентског парламента усаглашен став да се од премијера Српске Радована Вишковића тражи смјена директора тог дома Александре Бјелице.

Потпредсједник Уније студената Републике Српске Стефан Слијепчевић честитао је изабраном руководству Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву и пожелио срећу у раду, те навео да је жеља да на челу Студентског дома буде особа којој ће интерес студената бити испред свих.

Предсједник Савеза студената Бијељина и члан Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Кристина Копривица истакла је да се они баве само студенским интересима, те да су изван политике, али желе да се поштује закон.

- С обзиром на то да је Влада Републике Српске још у октобру донијела одлуку о изградњи и финансирању студентског дома, сматрамо да је потребно да се приступи брзој реализацији расписивању тендера - истакла је Копривица.

Студент проректор Универзитета у Источном Сарајеву Арсен Павловић сматра да је неприхватљиво да у 21. вијеку у озбиљном друштву студенти живе у нехуманим условима, те им морају бити обезбијеђени исти услови за студирање као што их имају студенти у другим градовима.

Павловић је изјавио да ће у наредном периоду, између осталог, акценат ставити и на афирмисање студената из области науке, која представља стуб озбиљног друштва и државе.

- Интензивираћемо и односе између осталих универзитета, као и размјену студената, гдје ће циљ бити да студенти по повратку на ове просторе донесу најбоље са других универзитета - истакао је Павловић.

Студенти сматрају да је са оваквим домом јако тешко привући нове студенте да овдје живе током студирања и плаћају цијену од 120 КМ, исто као и студенти на Палама и у Фочи.

Директор студентског дома у Источном Новом Сарајеву Александра Бјелица рекла је Срни да поштују све процедуре и раде у складу са законом. 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Анонимно 17.06.2020. 23:01
    Škola za maladi kadar političkih partija.
Повезане вијести
Никола Лапчевић изабран за предсједника Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Никола Лапчевић изабран за предсједника Студентског парламента Универзитета у Источном Сар...
Милан Савић предсједник Студентског парламента Милан Савић предсједник Студентског парламента
Промоција уписа у академској 2022/2023. години Промоција уписа у академској 2022/2023. години
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 3m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 45m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 13m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 34m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 43m
    0