Уз ваучере могућ одмор на четири планине у Српској

14.12.2020. 09:52
2
ИЗВОР: Nezavisne

Са доласком хладнијег времена, све више грађана Српске интересује се за одмор на планинама, потврђено је у Министарству трговине и туризма Републике Српске, одакле додају да се туристички ваучери могу искористити на четири планине.

Тако се, према евиденцији тог министарства, туристички ваучери за зимовање могу искористити на Јахорини у хотелима "Лавина", "Термаг" и "Бистрица", на Борју у хотелу "Хајдучке воде", на Козари у мотелу "Бијеле воде" те у Палама у хотелима "Златна жита", "Џет Сет" и "Два голуба" који се налазе недалеко од Равне планине.

У Олимпијском центру (ОЦ) "Јахорина" потврдили су да су спремни за предстојећу сезону те да посјетиоце овог центра очекују велики попусти.

- Задржали смо нашу политику пословања и најбољи однос цијене и квалитета. Иако је уложено више од 50 милиона евра, цијене нисмо мијењали. У току сезоне ћемо имати још већи број промо-периода са попустима на ски-карте до чак 50 одсто - рекла је за "Независне" Сања Ћеремиџић, портпарол ОЦ "Јахорина".

Према њеним ријечима, интересовање за зимовање на Јахорини је порасло, поготово јер су ски-центри у Европи најавили затварање.

- Први пут се дешава да људи, који су до сада скијали у Француској, Италији и Аустрији, букирају Јахорину и то није мали број. Према информацијама које сада имамо, бољи је букинг ове године него прошле - истакла је Ћеремиџићева.

Оно што ће сигурно привући љубитеље зимских спортова, како Ћеремиџићева каже, јесу попусти на отварању сезоне.

- Првог и другог викенда на почетку сезоне, дакле од 3. до 6. и од 10. до 13. децембра, цијена ски-паса по дану биla je 10 евра, што је најјефтинији ски-пас у Европи. Такође, имамо сарадњу са хотелијерима и могу слободно да кажем да за ову годину нико неће подизати цијене, чак је већина хотела спустила цијене - додала је Ћеремиџићева.

Погодност за кориштење ваучера у неким хотелима на Јахорини, како Ћеремиџићева каже, сигурно је привукла нову категорију гостију.

- Сматрам да треба задржати ову праксу и у току зимске сезоне, с тим што смо ми свакако заинтересовани да, у оквиру ваучера, уврстимо и понуду коју Олимпијски центар има, односно наше зимске садржаје, како бисмо гостима са смјештајем могли понудити и потпун пакет услуга. То би сигурно стимулисало грађане да одмор проводе на Јахорини и да новац троше у нашој земљи - додала је Ћеремиџићева.

Из мотела "Бијеле воде" поручили су да су очекивања од ваучера велика.

- Очекивања од ваучера су велика. Интересовање за наш мотел није велико пошто Козара нема великог садржаја за туристе - рекао је за "Независне" Владислав Мирковић, менаџер мотела.

Према његовим ријечима, очекивања су да ће се ситуација поправити доласком зиме.

- Очекујемо побољшање и веће интересовање кад падне снијег и отвори се ски-центар на Козари - додао је Мирковић.

Мотел "Бијеле воде", како Мирковић каже, нуди квалитетан садржај за посјетиоце.

- Оно што ми нудимо јесте аутентична домаћа кухиња, врхунска услуга те удобан смјештај - додао је Мирковић.

Ваучере у вриједности од 100 КМ може добити сваки пунољетни грађанин Републике Српске, на основу чега остварује право на субвенцију смјештаја у објектима чија су имена објављена на сајту Министарства трговине и туризма.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Gojko 15.12.2020. 08:02
    Ovi iz OC samo lazu!
  • Generic placeholder image
    Анонимно 14.12.2020. 11:22
    Turistički vaučeri za zimovanje mogu se iskorititi na Jahorini i u Hotelu Club Aparthotel Vučko doo.


Повезане вијести
Република Српска добила нови Изборни закон Република Српска добила нови Изборни закон
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Почиње нови систем фискализације у Српској Почиње нови систем фискализације у Српској
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    16h 5m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    14h 19m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    12h 9m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    15h 24m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    10h 7m
    0