Ванредно слијетање авиона код Москве

15.08.2019. 17:45
0
ИЗВОР: Агенције

Авион руске компаније Урал Еирлајнс са 233 путника, након што је данас у пријеподневним часовима, при узлијетању ударио у јато птица, успјешно је принудно слетио на поље кукуруза у предграђу Москве.

Министарство здравства Русије је саопштило да је том приликом повријеђено 23 људи, од чега 9 дјеце. На срећу није било погинулих. Од повријеђених је, према првим информацијама, једно теже повријеђено, док су остали путници задобили лакше повреде.

Авион Еирбас (Аирбус) 321 је након узлијетања налетио на јато галебова те су му отказали мотори. Пилот је извео веома тешко и ризично принудно слијетање на поље кукуруза, на око километар удаљености од аеродрома Жуковски. Приликом слијетања стајни трап авиона није био извучен.

Руска државна телевизија је слијетање назвала „чудом изнад Раменска“, како се назива предграђе Москве гдје је авион принудно слетио, а пилот авиона Дамир Јусупов (41) је у медијима већ проглашен херојем.

Из матичне авио компаније су похвалили Јусупова, те су истакли да је у питању искусан пилот са преко 3000 сати летачког искуства.

Црне кутије су, према првим информацијама, нађене неоштећене. Међудржавни комитет за авијацију Русије је саопштио да авион више неће летјети због значајног оштећења. Такође је саопштено да је истрага несреће у току.

Авион је путовао из Москве у град Симферопољ на полуострву Крим.

Коментари 0
Повезане вијести
Зашто је авионска карта јефтинија ако је купите шест мјесеци раније? Зашто је авионска карта јефтинија ако је купите шест мјесеци раније?
Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“ Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“
Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    23h 36m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    21h 50m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    19h 40m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    12h 5m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    17h 38m
    0