Васкршњи пакети за 70 корисника кућне његе

15.04.2020. 10:49
0
ИЗВОР: СРНА

Општински Црвени крст Пале је поводом Васкрса обезбиједио пакете са основним животним намирницама и по шкољку јаја за 70 корисника програма кућне његе са подручја ове локалне заједнице, а подјела је почела данас, рекла је Срни секретар ове организације Јелена Петровић.

Она је навела да је ова организација од сопствених средстава обезбиједила помоћ за кориснике програма кућне његе, јер су то породице које живе саме и немају ближих сродника, живе од социјалне помоћи, немају новчаних средстава или имају некога од члана породице који је оболио.

- Већину пакета ћемо достављати на кућну адресу уз помоћ волонтера јер је ријеч о старијој популацији, а и због ситуације у вези са вирусом корона. Појава вируса корона изазвала је општи економски хаос, социјалне потребе су заиста велике и много становника је у стању социјалне потребе - истакла је Петровићева.

Петровићева је похвалила општину Пале и Центар за социјални рад који су поводом Васркса јуче, а и данас ће, подијелити 300 хуманитарних пакета социјално најугроженијим становницима.

Она је подсјетила да су од појаве вируса корона имали бројне активности - достављали су храну и потрепштине лицима која су дошла из Њемачке, Италије, достављали лијекове, те подијелили више од 5.000 маски уз помоћ волонтера општинске организације Црвеног крста Пале.

- Имали смо и акцију подјеле 1.000 маски које је донирала предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић за пензионере старије од 65 година. Биће и још једна испорука до краја ове седмице. Једна до двије маске је дошла у сваку породицу на подручју Пала или за њихове чланове који иду у набавку - навела је Петровићева.

Према њеним ријечима, суграђани им се могу обратити путем телефона на број 057/223-593 или на на број Центра за социјални рад 057/201-120, рећи шта им је потребно, а волонтери ће отићи на терен, све са циљем смањења кретања и свођење заразе на минимум.

Коментари 0
Повезане вијести
Све више старих лица бира кућну његу Све више старих лица бира кућну његу
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    10h 53m
    0
  • Слани мафини
    20h 14m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    22h 9m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    20h 3m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    14h 32m
    3