Већина клубова на страни актуелног руководства Џудо савеза Републике Српске

05.06.2024. 17:15
0
ИЗВОР: katera.news

Ванредна скупšтина Џудо савеза Републике Српске одржана је јуче на Јахорини, а већина клубова је на страни актуелног руководства.

Саопштење са ванредне Скупштине Џудо савеза Републике Српске преносимо у цјелости:

"На варедној скупштини од 37 клубова (74 делегата) присуство је узело 20 клубова и 40 делегата од којих је 19 клубова и 38 делегата имало право гласа тако да Скупштина може пуноважно одлучивати.

Ванредној Скупштини је писуствовао и представник МПОС Г-дин Раде Гвозден.

У раду сједници ванредне Скупштина нису приситвовали делегати клубова који су предложили њено сазивање.

Заказивање ванредне Скупштине тражено је због „ Незадовољста радом руководећих људи у џудо савезу Републике Српске, нетранспарентности, самовоље и самоодлучивања, пристрастности према неколико клубова и прдузетих радњи, те трансакција без одлука управног одбора, збо финасијског извјештаја као и неусклађености наших аката са законом о спорту и других подстатутарним актима, а посебно због малверзације у џудо савезу републике Српске.“

У уводном излагању Предсједник Скупштине Г-дин др Ненад Рађевић је обавјестио да предлагачи нису доставили атеријале за одржавање ванредне Скупштине и прочитао достављени дневни ред.

1. Анализа и оцјена извјештаја о раду џудо савеза републике Српске за период 2020 – 2023. године.

2. Усвајање извјештаја комисије за контролу рада Џудо савеза Републике Српске предложена од стране управног одбора

3. Избор нових тијела у џудо савезу Републике Српске

3.1. Избор предједника скупштине скупштине Џудо савеза Републике Српске

3.2. Избор потпрдесјеника скупштине Џудо савеза Републике Српске

3.3. Избор чланова управног одбора

3.4. Избор предсједника Џудо савеза Републике Српске

3.5. Избор подпредсједника Џудо савеза Републике Српске

3.6. Избор секретара Џудо савеза Републике Српске

3.7. Избор чланова надзорног одбора Џудо савеза Републике Српске

3.8. Избор чланова спортске арбитраже

4. Програм рада за 2024. годину

5. Текућа питања

Након одржане дискусије о предложеном дневном реду Скупштина је једногласно одлучила да се тачке један и два прихвате а да према одредби члана 30. Статута савеза којом је прописано да на ванредној сједници Скупштине може расправљати само о захтјеву због ког је и сазвана, Скупштина не може расправљати по педложеној тачки три и четри.

За тачку један предложеног дневног реда се није расправљало јер предлагачи нису доставили материјал, у оквиту тачке два констатовано је да је извјештај комисије био предмет расправе  на УО и да је исти прихваћен и да је предат на захтјев МУП Републике Српске те да ће исит бит предмет на редевној Скупштини, најављена у јулу мјесецу.

Скупштина је заузела став да се одржи сједница УО и да се ради на припреми редовне Скупштине на којој би се поступило по рјешењу инспекцијског надзора Министарства просвјете кој ће се одржати у Требињу за вријеме љетног кампа ЏСРС."

Коментари 0
Повезане вијести
Џудо савез Републике Српске: Ванредна скупштина није сазвана у складу са законом и статутом Џудо савез Републике Српске: Ванредна скупштина није сазвана у складу са законом и статутом
Одржана ванредна скупштина Џудо савеза Републике Српске: Живко Милијаш изабран за предсједника Одржана ванредна скупштина Џудо савеза Републике Српске: Живко Милијаш изабран за предсјед...
Наставак превирања у Џудо савезу: 25 клубова демантује да је одржана Скупштина на Јахорини Наставак превирања у Џудо савезу: 25 клубова демантује да је одржана Скупштина на Јахорини
Најчитаније
  • Пронађен младић за којим се трагало
    12h 45m
    0
  • Освештан Храм Светог Варнаве Исповиједника на Врањешу (ФОТО)
    11h 52m
    2
  • Нестао Василије Ламбета (20) из Требиња
    15h 9m
    0
  • Пијан ометао колону службених возила МУП-а
    13h 44m
    2
  • Од сутра на рецепт нових шест лијекова
    13h 30m
    0