Видовић: Биће планирана средства за повећање пензија

01.12.2020. 11:18
0
ИЗВОР: Глас Српске

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић изјавила је данас у Бањалуци да ће у буџету Српске за наредну годину бити планирана средства за повећање пензија.

- Обавезно је усклађивање пензија са растом плата и Влада Српске је обавезна да израчуна проценат раста пензија. Плате су у овој години расле за 5,2, а трошкови живота за један одсто и на основу овога ћемо израчунати ниво раста пензија и планирати средства у буџету за наредну годину - рекла је Видовићева у Народној скупштини током посланичких питања министрима у Влади Републике Српске.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је епидемиолошка ситуација у Српској комплексна, иако постоји стабилизација броја лица која су заражена вирусом корона.

- У овом тренутку не намјеравамо пооштравати мјере у борби против вируса корона. Остаје обавеза свих нас да се придржавамо прописаних мјера и заједнички покушамо изаћи из кризе - нагласио је Шеранић.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић рекао је да ће становници моћи остваривати додатни приход прикупљањем шумских плодова, али ће морати имати сертификат, односно проћи одређену обуку.

- Становници неће плаћати накнаду за прикупљање шумских плодова, а наш циљ јесте да ова област буде уређена - каже Пашалић.

Министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач рекао је да Министарство које предводи ради у складу са законом, а полицајци који су прекршили закон ће дисциплински одговарати.

"Сваки полицајац и полицијска управа је дужна да спроводи законе. Полицајци који су прекршили законе ће дисциплински одговарати, а како ће судови радити на основу полицијских извјештаја њихова је ствар и ту се нећемо мијешати", рекао је Лукач.

Коментари 0
Повезане вијести
Почела исплата пензија Почела исплата пензија
Помјера се старосна доб за пријевремену пензију у Српској Помјера се старосна доб за пријевремену пензију у Српској
Седам пензионера у Српској прима пензију већу од 3.000 КМ Седам пензионера у Српској прима пензију већу од 3.000 КМ
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 23m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    16h 58m
    6
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    2h 57m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    22h 6m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 24m
    0