Видовић потврдила да просвјетари нису добили плате

27.06.2023. 15:57
2
ИЗВОР: srna.rs/ capital.ba

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић потврдила је данас да просвјетни радници још нису добили плате за прошли мјесец, али тврди да нема кашњења у исплати плата буџетских корисника.

- Законом о раду дефинисан рок за исплату плата буџетским корисницима је крајем мјесеца за претходни мјесец. Запосленима у Министарству унутрашњих послова је исплата личних примања за мај почела 20. јуна, а плаћања су настављена свакодневно за остале буџетске кориснике, те слиједи исплата преосталих, међу којима су запослени у просвјети -  рекла је Видовићева.

Она тврди да ће сва плаћања бити извршена у законском року, до 30. јуна.

- Буџет Републике Српске је ликвидан и сва доспјела плаћања ће бити извршена на вријеме - рекла је Видовићева Срни.

Подсјећамо, КАПИТАЛ је данас објавио да просвјетни радници у Републици Српској још нису добили плате за прошли мјесец иако су годинама уназад оне исплаћиване најкасније до 23. у мјесецу.

Иако је према закону рок за исплату плата за прошли мјесец 30. јун, саговорници КАПИТАЛ-а – просвјетни радници и представник синдиката су потврдили да плате обично буду до 23. у мјесецу те да је ово прво кашњење у посљедњих 15 година.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Čitalac 28.06.2023. 16:26
    Ljudima plate treba redovno da stižu da bi i oni MOGLI DA IZVRŠE OBAVEZE: računi, porezi, itd. U pitanju je društveni ugovor.
  • Generic placeholder image
    Ratko 28.06.2023. 12:51
    Bitno je da su oni u vladi i ministarstvima dobili plate!
Повезане вијести
Трећина радника у Српској ради за 900 до 1.000 КМ: Савез синдиката тражи нови систем плата Трећина радника у Српској ради за 900 до 1.000 КМ: Савез синдиката тражи нови систем плата
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Функционери заштитили себе од санкција, али не и "обичне" раднике Функционери заштитили себе од санкција, али не и "обичне" раднике
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    42m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 38m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    18h 23m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    15h 22m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    16h 34m
    0