Више тужилаштво преузима поступак против мајке дјечака који је починио убиство у школи

26.05.2023. 12:04
0
ИЗВОР: srna.rs

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је да преузима преткривични поступак од Првог основног јавног тужилаштва против М.К, мајке дјечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио осморо ученика и радника обезбјеђења, а ранио наставницу и још шесторо ученика, од којих је једна дјевојчица у касније преминула.

Предмет ће бити преузет ради концентрације доказа јер се пред Вишим јавним тужилаштвом у Београду већ води кривични поступак против дјечаковог оца В.К, поручили су из Вишег јавног тужилаштва.

Преткривични поступак против мајке води се како би се утврдило да ли се у њеним радњама стичу елементи кривичног дјела запуштање и злостављање малољетног лица.

Против дјечаковог оца води се истрага због кривичног дјела тешка дјела против опште сигурности, а биће испитано и да ли се у његовим радњама евентуално стичу елементи кривичног дјела запуштање и злостављање малољетног лица.

Више јавно тужилаштво апелује на медије да не објављују фотографије и имена страдалих у трагедији која се 3. маја догодила у Основној школи "Владислав Рибникар".

Тужилаштво је позвало медије да се уздрже од објављивања непровјерених информација и нагађања, јер то, како се указује, не само што шкоди истрази, већ дубоко повређује осјећања породица страдалих. 

Коментари 0
Повезане вијести
Александар Шапић поднио оставку Александар Шапић поднио оставку
Пут којим иду најхрабрији: Од Јасеновца до Београда веслали 10 дана Пут којим иду најхрабрији: Од Јасеновца до Београда веслали 10 дана
У знак сјећања на логораше веслали од Јасеновца до Београда (ФОТО) У знак сјећања на логораше веслали од Јасеновца до Београда (ФОТО)
Најчитаније
 • "Дани тикве" окупили велики број излагача и посјетилаца (ФОТО)
  9h 35m
  0
 • Највећу тикву узгојила Бојанa Милановић из Пријепоља
  9h 9m
  0
 • Активан хуманитарни број 17092 за нашу Магдалену!
  13h 52m
  0
 • Свете мученице Вера, Нада и Љубав и мајка им Софија
  15h 9m
  0
 • Тијела тројице Срба убијених у Бањској предата породицама
  9h 1m
  1