Влачић: Да ли су криви они који указују на малверзације или они који их чине? (ВИДЕО)

08.10.2020. 19:44
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Општински одбор СДС  Источно Ново Сарајево огласио се поводом изјаве начелника Љубише Ћосића, у којој тврди да не зна по којој цијени Влада Републике Српске је купила зграду намијењену Студентском центру. 

Општински одбор СДС- Источно Ново Сарајево тврди да је то покушај оповргавања чињеница за које постоје, како кажу,  непобитни докази. 

- Умјесто да, како то бива у уређеним друштвима, руководство општине поднесе оставку, одлазећи начелник оприједијелио се за опробану методу замјене теза, па су му криви они који указују на малверзације, а не они који чине те исте малверзације – прокоментарисао је данас предсједник Извршног одбора СДС Источно Ново Сарајево Драган Влачић поруку начелника Ћосића СДС-у да уколико сматрају да постоје било какве врсте криминала у бези с тим, то пријаве надлежним институцијама

Влачић је подсјетио да је поменути објекат био поклоњен Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву, међутим како каже, промјеном власти 2012. ништа се није учинило да се та зграда оспособи.  

Он је прокоментарисао и изјаву Љубише Ћосића да је општина израдила главни пројекат за Студентски дом када је зграда била у власништву приватника и да је планирано да то буде стамбено- пословни објекат.

- Ми смо дужни као грађани да указујемо на све видове малверзација и то је наша обавеза. Немогуће је да зграда на којој двије године није ништа рађено са пола милиона марака нарасте на износ од милион и по. Жалосно је што ће се приказити да су инвестиције Владе Републике Срспке у  Источном Новом Сарајеву увећане за милион и по, кад је већ та зграда била поклоњена општини - закључио је Влачић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    17h 31m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 15m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    11h 0m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 59m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    8h 5m
    0