Vlačić: Da li su krivi oni koji ukazuju na malverzacije ili oni koji ih čine? (VIDEO)

08.10.2020. 19:44
0
IZVOR: KATERA

Opštinski odbor SDS  Istočno Novo Sarajevo oglasio se povodom izjave načelnika Ljubiše Ćosića, u kojoj tvrdi da ne zna po kojoj cijeni Vlada Republike Srpske je kupila zgradu namijenjenu Studentskom centru. 

Opštinski odbor SDS- Istočno Novo Sarajevo tvrdi da je to pokušaj opovrgavanja činjenica za koje postoje, kako kažu,  nepobitni dokazi. 

- Umjesto da, kako to biva u uređenim društvima, rukovodstvo opštine podnese ostavku, odlazeći načelnik oprijedijelio se za oprobanu metodu zamjene teza, pa su mu krivi oni koji ukazuju na malverzacije, a ne oni koji čine te iste malverzacije – prokomentarisao je danas predsjednik Izvršnog odbora SDS Istočno Novo Sarajevo Dragan Vlačić poruku načelnika Ćosića SDS-u da ukoliko smatraju da postoje bilo kakve vrste kriminala u bezi s tim, to prijave nadležnim institucijama

Vlačić je podsjetio da je pomenuti objekat bio poklonjen Rektoratu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, međutim kako kaže, promjenom vlasti 2012. ništa se nije učinilo da se ta zgrada osposobi.  

On je prokomentarisao i izjavu Ljubiše Ćosića da je opština izradila glavni projekat za Studentski dom kada je zgrada bila u vlasništvu privatnika i da je planirano da to bude stambeno- poslovni objekat.

- Mi smo dužni kao građani da ukazujemo na sve vidove malverzacija i to je naša obaveza. Nemoguće je da zgrada na kojoj dvije godine nije ništa rađeno sa pola miliona maraka naraste na iznos od milion i po. Žalosno je što će se prikaziti da su investicije Vlade Republike Srspke u  Istočnom Novom Sarajevu uvećane za milion i po, kad je već ta zgrada bila poklonjena opštini - zaključio je Vlačić.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu
Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
U ponedjeljak obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade U ponedjeljak obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    19h 0m
    4
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    2h 5m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    23h 33m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    21h 7m
    3
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    2h 12m
    0