Влачић: Иницијативе младих позитивно покрећу и организују грађане

21.05.2020. 20:33
0
ИЗВОР: Катера

Прикупили смо преко 1000 потписа грађана и драго нам је што је то утицало на измјену одлуке која je била против интереса грађана Источног Сарајева. Српска демократска странка указала је на проблем, предложила је рјешење и покренула иницијативу на коју су грађани позитивно реаговали и захваљујући томе најављено је да ће доћи до одређене измјене грађевинског плана за ту зону парка, изјавио је предсједник Извршног одбора СДС-а Источно Ново Сарајево Драган Влачић.

- До сада се показало да начелник данас говори једно, сутра друго, а прекосутра треће све са циљем стицања јефтиних дневно-политичких поена и обмане јавности. Најбољи примјер је РАОП, када је начелник јавно тврдио да је активно укључен у проблеме радника, да ће Влада уложити средства како би покренули производњу те да радници неће остати без посла. Потом је објавио да ће нови руски власници исто то одрадити, па су затим неки трећи власници дошли у оптицај. Потом је начелник тврдио да нови власници добро раде свој посао, да би на крају било да не обављају добро свој посао. Посљедица свега тога је да су радници остали без посла и зарађених примања, а вјеровали су му на ријеч - рекао је Влачић.

Влачић је након изјаве начелника Љубише Ћосића да СДС наставља по старом рекао да су управо иницијативе младих те које позитивно покрећу и организују грађане.

- Сјетимо се само иницијативе младих за језеро када се и сам начелник након пар дана појавио на том језеру, сликао и наставио даље активности у вези са тим - додао је Влачић.

Влачић је истакао да је поносан на активности младих јер да није било те иницијативе не би било ни грађанског одзива.

- Као резултат свега тога мислим да се може уочити шаблон да грађани својим организовањем могу  довести до промјена и мислим да се овај шаблон може примијенити не само на ниво општине него и шире - додао је Влачић.

Коментари 0
Повезане вијести
СДС Источно Сарајево: Градска управа предвиђа ненамјенско трошење прихода од боравишних такси СДС Источно Сарајево: Градска управа предвиђа ненамјенско трошење прихода од боравишних такси
Због изградње стамбене зграде покренуто клизиште у парку "Сунце" (ФОТО) Због изградње стамбене зграде покренуто клизиште у парку "Сунце" (ФОТО)
Ћосић: Ускоро елаборат о санирању оштећења на вртићу "Вратите нам осмијех" Ћосић: Ускоро елаборат о санирању оштећења на вртићу "Вратите нам осмијех"
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    8h 15m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    21h 57m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    21h 25m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    20h 16m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    6h 17m
    0