Влада ФБиХ демантовала да се од сутра уводи ВТП правило

19.12.2021. 18:45
0
ИЗВОР: СРНА

Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ појаснила је да неће увести нове рестриктивне мјере, односно обавезно правило ВПТ /вакцинисан, преболио, тестиран/ већ да је кантоналним влада дата препорука да у складу са епидемиолошком ситуацијом уведу то правило.

Из Владе су навели да нису тачне информације, које су данас објавили федерални медији, да од сутра у ФБиХ уводе ново правило које подразумијева ВТП потврду и да ће "сви грађани, запослени у здравственом и социјалном сектору, те јавним управама, морати имати испуњен један од ова три услова при доласку на радно мјесто".

Напомињу да су у ФБиХ актуелне оне мјере које је Влада усвојила на сједници 16. децембра.

Међу тим мјерама је препорука владама кантона, да у складу са епидемиолошком ситуацијом, процјени ризика, уведу правило "вакцинисан/а, преболио/љела, тестиран/а" /ВПТ/ за подручје кантона и о томе информишу Кризни штаб федералног Министарства.

Како истичу, никакве нове мјере од сутра се не уводе у Федерацији БиХ, као и да према важећим мјерама увођење ВПТ правила није обавеза већ препорукама кантоналним владама.

Напомињу и да се помоћник федералног министра здравства Марина Бера данас, или претходних дана, није обраћала медијима у вези са том темом.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства на Ступу Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства...
Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО) Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    3h 51m
    0
  • Слани мафини
    13h 12m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 7m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 1m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 30m
    0