Vlada FBiH demantovala da se od sutra uvodi VTP pravilo

19.12.2021. 18:45
0
IZVOR: SRNA

Vlada Federacije BiH /FBiH/ pojasnila je da neće uvesti nove restriktivne mjere, odnosno obavezno pravilo VPT /vakcinisan, prebolio, testiran/ već da je kantonalnim vlada data preporuka da u skladu sa epidemiološkom situacijom uvedu to pravilo.

Iz Vlade su naveli da nisu tačne informacije, koje su danas objavili federalni mediji, da od sutra u FBiH uvode novo pravilo koje podrazumijeva VTP potvrdu i da će "svi građani, zaposleni u zdravstvenom i socijalnom sektoru, te javnim upravama, morati imati ispunjen jedan od ova tri uslova pri dolasku na radno mjesto".

Napominju da su u FBiH aktuelne one mjere koje je Vlada usvojila na sjednici 16. decembra.

Među tim mjerama je preporuka vladama kantona, da u skladu sa epidemiološkom situacijom, procjeni rizika, uvedu pravilo "vakcinisan/a, prebolio/ljela, testiran/a" /VPT/ za područje kantona i o tome informišu Krizni štab federalnog Ministarstva.

Kako ističu, nikakve nove mjere od sutra se ne uvode u Federaciji BiH, kao i da prema važećim mjerama uvođenje VPT pravila nije obaveza već preporukama kantonalnim vladama.

Napominju i da se pomoćnik federalnog ministra zdravstva Marina Bera danas, ili prethodnih dana, nije obraćala medijima u vezi sa tom temom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    19h 23m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    18h 54m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    15h 10m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    19h 17m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    11h 5m
    2