Владана Шекара студент генерације Филозофског факултета у Палама

27.05.2022. 19:30
0
ИЗВОР: vecernjenovosti.ba

Студент генерације Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву ове године је Владана Шекара са студијског програма Политикологија и међународни односи.

Њен просјек је 10.00, а диплома јој је свечано уручена на манифестацији Дани Филозофског факултета Уноверзитета у Источном Сарајеву.

Владана истиче да је веома задовољна својим успјехом током школовања на овом факултету.

- Труд се исплатио, јер ми је овакав просјек омогућио запослење, али и лакши упис на мастер студије - каже Владана.

Она додаје да ништа није толико тешко када је присутна воља и добра организација, али и подршка од породице и пријатеља.

На свечаној промоцији нове генерације дипломаца промовисано је њих 206, од којих 178 студената првог циклуса студија и 28 студената мастер студија из 17 различитих области које образује ова установа, из хуманистичких, друштвених и природно-математичких наука.

Драга Мастиловић, декан Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву изразио је задовољство што је традиционална манифестација „Дани Филозофског факултета“, која подразумјева више научних и културних садржаја, поново организована, након двије године паузе због вируса корона.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић рекао је да су поносни на 206 дипломаца који ће сигурно мјењати будућност Републике Српске.

Кулић је нагласио да је Филозофски факултет изузетно важна чланица Универзитета у Источном Сарајеву, да је његов значај огроман, те да је највећи број размјена студената, наставника са ове високошколске установе захваљујући студијским програмима кинески језик и руски језик.

Кроз универзитет за 30 година прошло 25.000 студената.

Универзитет у Источном Сарајеву је, за првих 30 година постојања и рада, уписало око 25.000 студената, а Филозофски факултет око 12.000.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић је подсјетио да је на Универзитету дипломирало око 21.000 студената првог и другог циклус студија, на Филозофском факултету за тај период је дипломирало 4.520 студената, што је око 22 одсто дипломираних на Универзитету.

Према његовим ријечима, докторску дисертацију на Универзитету одбранила су 493 кандидата, а 170 кандидата са Филозофског, што је 35 одсто од докторских дисертација које су одбрањене на Универзитету.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Природне науке на издисају: Млади не уписују физику и биологију Природне науке на издисају: Млади не уписују физику и биологију
На Катедри за синологију Филозофског факултета дипломирало 100 студената На Катедри за синологију Филозофског факултета дипломирало 100 студената
Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00 Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 5m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 47m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 15m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 36m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 45m
    0