Vladana Šekara student generacije Filozofskog fakulteta u Palama

27.05.2022. 19:30
0
IZVOR: vecernjenovosti.ba

Student generacije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu ove godine je Vladana Šekara sa studijskog programa Politikologija i međunarodni odnosi.

Njen prosjek je 10.00, a diploma joj je svečano uručena na manifestaciji Dani Filozofskog fakulteta Unoverziteta u Istočnom Sarajevu.

Vladana ističe da je veoma zadovoljna svojim uspjehom tokom školovanja na ovom fakultetu.

- Trud se isplatio, jer mi je ovakav prosjek omogućio zaposlenje, ali i lakši upis na master studije - kaže Vladana.

Ona dodaje da ništa nije toliko teško kada je prisutna volja i dobra organizacija, ali i podrška od porodice i prijatelja.

Na svečanoj promociji nove generacije diplomaca promovisano je njih 206, od kojih 178 studenata prvog ciklusa studija i 28 studenata master studija iz 17 različitih oblasti koje obrazuje ova ustanova, iz humanističkih, društvenih i prirodno-matematičkih nauka.

Draga Mastilović, dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu izrazio je zadovoljstvo što je tradicionalna manifestacija „Dani Filozofskog fakulteta“, koja podrazumjeva više naučnih i kulturnih sadržaja, ponovo organizovana, nakon dvije godine pauze zbog virusa korona.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić rekao je da su ponosni na 206 diplomaca koji će sigurno mjenjati budućnost Republike Srpske.

Kulić je naglasio da je Filozofski fakultet izuzetno važna članica Univerziteta u Istočnom Sarajevu, da je njegov značaj ogroman, te da je najveći broj razmjena studenata, nastavnika sa ove visokoškolske ustanove zahvaljujući studijskim programima kineski jezik i ruski jezik.

Kroz univerzitet za 30 godina prošlo 25.000 studenata.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu je, za prvih 30 godina postojanja i rada, upisalo oko 25.000 studenata, a Filozofski fakultet oko 12.000.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić je podsjetio da je na Univerzitetu diplomiralo oko 21.000 studenata prvog i drugog ciklus studija, na Filozofskom fakultetu za taj period je diplomiralo 4.520 studenata, što je oko 22 odsto diplomiranih na Univerzitetu.

Prema njegovim riječima, doktorsku disertaciju na Univerzitetu odbranila su 493 kandidata, a 170 kandidata sa Filozofskog, što je 35 odsto od doktorskih disertacija koje su odbranjene na Univerzitetu.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Studentima približiti djela Mome Kapora Studentima približiti djela Mome Kapora
Srpski jezik - stub nacionalnog identiteta uz ćirilicu, kao pismo srpskog jezika i srpskog naroda Srpski jezik - stub nacionalnog identiteta uz ćirilicu, kao pismo srpskog jezika i srpsko...
Laura i Milka pišu istoriju Katedre za fiziku Univerziteta u Istočnom Sarajevu (FOTO) Laura i Milka pišu istoriju Katedre za fiziku Univerziteta u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    16h 26m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    19h 50m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    15h 19m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    6h 56m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    6h 37m
    0