Владика Јоаникије тестиран на вирус корона

04.11.2020. 13:24
0
ИЗВОР: СРНА

Његово преосвештенство епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске Јоаникије тестиран је јутрос на вирус корона, доброг је општег стања и виталних параметара, те је упућен на кућно лијечење уз надзор љекара, саопштено је из Епархије будимљанско-никшићке.

Из Епархије наводе да је јутрос извршен детаљни љекарски прегледи и да се са сигурношћу може рећи да је епископ Јоаникије уредног здравственог стања.

- Радиографија плућа не показује промјене, док је након ЦТ прегледа /скенера/ установљено да владика има минималан фокус запаљења на десном плућном крилу - наводи се у саопштењу.

Из Епархије додају да је урађено и пи-си-ар тестирање на вирус корона, чији се резултати очекују и о чему ће јавност бити обавијештена.

Након спроведених дијагностичких процедура, епископ је прегледан конзилијарно од љекара Опште болнице Беране и ординирана је одговарајућа терапија.

- Епископ Јоаникије је доброг општег стања и виталних параметара /тјелесна температура, сатурација и крвни притисак су у физиолошким границама/ и није индикован пријем на болничко лијечење, већ је упућен на кућно праћење уз надзор љекара - наводи се у саопштењу.

О даљем здравственом стању епископа Јоаникија, како је наведено, јавност ће бити благовремено обавјештавана преко званичних гласила Епархије будимљанско-никшићке.

Из Епархије су синоћ саопштили да је владика Јоаникије током дана осјетио малаксалост уз благо повишену температуру, да ће данас бити тестиран на вирус корона, као и да је у самоизолацији у манастиру Ђурђеви Ступови.

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Најчитаније
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    13h 38m
    0
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    23h 42m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    1h 2m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    21h 9m
    0
  • Нађа Рудакијевић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“, награђена на ликовном конкурсу Црвеног крста
    20h 27m
    0