Власеничани ће присуствовати премијери филма на грчком острву Tинос

13.10.2024. 21:52
0
ИЗВОР: srna.rs

Петоро Власеничана, међу којима је учитељица Ковиљка Ђуровић, присуствоваће у сриједу, 16. октобра, премијери документарног филма "Спасавање прекинутог дјетињства: Тинос - 30 година послије", којим се исказује захвалност грчком народу и становницима острва за несебичну подршку и уточиште које су пружили дјеци из Републике Српске током 1994. године.

Власеничани су вечерас отпутовали у Београд, одакле ће авионом одлетјети на грчко острво, а учитељица Ђуровић рекла је Срни да су Грци прије 30 година пријатељски и раширених руку дочекали 90 дјеце и пет просвјетних радника из Републике Српске као да су род најрођенији.

- Вежу нас нераскидиве везе са Грцима. Они су према нама били пуни поштовања, љубави. То се не може заборавити. Када вам неко пружи руку у најтежим тренуцима тај је пријатељ за вијекове - истакла је Ђуровићева, присјећајући се дана у Грчкој када је Србима на овим просторима било најтеже.

Она је нагласила да су се у годинама које су биле трауматичне за Србе Грци показали као дивни људи, пуни љубави, који надасве воле Србе, и да се нада да ће бити прилике да им узврате тако што ће их једног дана угостити у свом граду.

Документарни филм "Спасавање прекинутог дјетињства: Тинос - 30 година послије", који је емотивна прича о пријатељству грчког и српског народа прожета емпатијом, љубављу и солидарношћу, снимљен је поводом 30 година од боравка 90 дјеце и пет учитељица из Власенице, Братунца, Скелана и Сребренице на грчком острву Тинос.

Коментари 0
Повезане вијести
Софија Мотика први основац из Власенице у научној школи у Петници Софија Мотика први основац из Власенице у научној школи у Петници
Реизбор Краљевића за начелника Власенице Реизбор Краљевића за начелника Власенице
Физички напад на посматрача СДС-а у Власеници Физички напад на посматрача СДС-а у Власеници
Најчитаније
  • Уредница "Спин.инфо" саслушана у полицијској станици због кривичне пријаве за клевету
    11h 43m
    5
  • Дијете пало са четвртог спрата зграде
    4h 26m
    0
  • Двије дјевојчице се отровале алкохолом, пронашла их мајка
    12h 1m
    0
  • У уторак сахрана свих жртава катастрофалних поплава у Доњој Јабланици и селу Злате
    3h 14m
    0
  • Бесплатном мамографском прегледу одазвало се педесетак жена
    9h 19m
    0