Vlasenička „Prosvjeta“ i glumac Lučić đake uče tajnama glume

08.05.2023. 13:55
0
IZVOR: katera.news

Vlasenički đaci će, zahvaljujući Opštinskom odboru SPKD „Prosvjeta“ Vlasenica,  u narednih mjesec dana imati priliku da uče tajne glumačkog zanata.

Spomenka Savinović, predsjednica vlaseničke „Prosvjete“ rekla je da u školama u ovoj lokalnoj zajednici ima mnogo talentovanih đaka koji vole da recituju i glume, koji učestvuju na različitim događajima, od tematskih  školskih priredaba pa do opštinskih manifestacija.

- Došli smo na ideju da organizujemo dramske radionice na kojima bi oni mogli naučiti mnogo toga korisnog za glumu i uopšte za  scenski nastup. Od ideje do realizacije nije prošlo mnogo. Kontaktirali smo sa master glumcem Milošem Lučićem i dogovorili se da on mjesec dana, svakog ponedjeljka, dolazi u Vlasenicu i naše đake nauči osnovama svog poziva - rekla je ona.

Prema njenim riječima, interesovanje je veoma veliko i osim učenika iz osnovne i srednje škole iz Vlasenice, radionicama mogu prisustvovati i mlađi sugrađani kojima je gluma ljubav.

- Iako mlad, Lučić već ima bogato iskustvo kao predavač glume u  novosadskom Drama studiju i Teatru 34, i ne sumnjamo da će svi oni koji budu pohađali radionice mnogo toga naučiti - rekla je Savinovićeva.

Kako su radionice zamišljene, objasnio je Miloš Lučić, master audio-vizuelni umjetnik - glumac. 

- Glumačke radionice sastoje se od niza vježbi i igara koje pozitivno utiču na koncentraciju i pažnju, oslobađaju polaznike od treme i straha od scenskog nastupa, ali i poboljšavaju dikciju, artikulaciju, gestikulaciju, samopouzdanje, itd. Polaznici će biti raspoređeni u tri grupe, prema uzrastu, a radionice će biti u prostorijama Osnovne škole „Vuk Karadžić u Vlasenici - objašnjava Lučić, koji ima i poseban motiv da svoje znanje prenese mladim Vlaseničanima.

- Prve mjesece života sam proveo u Vlasenici i tu mi je najbliža rodbina, tako da osećam ogromnu potrebu da svoje znanje podijelim sa mladima u kraju iz koga potičem - istakao je Lučić.

Miloš Lučić je diplomirao u klasi Borisa Isakovića, a master završio u klasi Ervina Brava i Leona Lučeva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Publici je poznat iz brojnih televizijskih  projekata od kojih su najznačajniji : Dara iz Jasenovca, Kralj Petar I, Državni službenik III, Jutro će promeniti sve.

Igra u više pozorišnih predstava za djecu i odrasle u Srbiji i regionu, a kao predavač glume radi u Drama studiju i Teatru 34 u Novom Sadu. Uključen je i u sve kulturne aktivnosti grada Trebinja.

Komentari 0
Povezane vijesti
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crvenog krsta U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crve...
U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac
Uhapšeno lice zbog neplaćenih kazni za prekršaje Uhapšeno lice zbog neplaćenih kazni za prekršaje
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    17h 49m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    15h 18m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    9h 32m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    14h 36m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    5h 44m
    0