Вода се повукла на подручју Косова и Метохије

21.01.2023. 11:39
1
ИЗВОР: srna.rs

На подручју Косова и Метохије ријеке се враћају у корита и ниво воде опада, а грађани су упозорени да је вода у свим дистрибутивним мрежама замућена и да није за пиће.

Српске средина на поплавама угорженим подручјима од јуче обилазе представници Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију који заједно са представницима локалне самоуправе настоје евидентирати најугрођенија домаћинства.

Из кризних штабова и привремених органа српских општина и округа саопштено је да ће комисије за процјену штета бити на терену 24 часа како би се што прије отклониле посљедице невремена.

Хидролошка ситуација на Космету полако се стабилизује и током ноћи нису забиљежене интервенције на терену, осим спорадичног пружања помоћи породицама које су измјештене из својих домова, подаци су Хидрометереолошког института у Приштини и Министарства унутрашњих послова самопроглашеног Косова.

Ватрогасне јединице настављају са испумпавањем воде из поплављених кућа, а у току је и уклањање одрона са путева широм западног и сјеверозападаног дијела Косова и метохије, наводи се у саопштењу МУП-а.

Институт за јавно здравље самопроглашеног Косова упозорио је грађане да је вода у свим дистрибутивним мрежама замућена, да није за пиће и да се може користити само за техничку употребу.

Постројење за пречишћавање воде у Шипољу у јужном дијелу Косовске Митровице из кога се водом снабдијева огромна већина становништва на сјеверу Косова, укључујући и Вучитрн, од јутрос је почело да ради смањеним капацитетом.

- С обзиром да је водоводна мрежа испражњена, препоручује се да се вода у почетку не користи за пиће, већ само за друге потребе домаћинстава - саопштено је из Регионалног водоводног предузећа "Митровица".

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    grkzorba 21.01.2023. 14:18
    jos samo da se siptari i nato oce povuc.
Повезане вијести
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    20h 38m
    2
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    5h 14m
    0
  • Данас Марковдан
    8h 56m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    4h 30m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    3h 10m
    0