Возачи дугују 72,2 милиона КМ у БиХ

06.10.2022. 16:05
0
ИЗВОР: srna.rs

Несавјесни возачи у БиХ за саобраћајне прекршаје дугују 72,2 милиона КМ, а само дуг три највећа дужника износи близу 430.000 КМ, речено је у Агенцији за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ /ИДДЕЕА/.

Неславни рекордер је Сарајлија који дугује 268.433 КМ, затим возач из Маглаја који је кршећи саобраћајне прописе накалемио дуг од 82.973 КМ, док је на трећој позицији возач из Брчко дистрикта, чије неплаћене казне износе 75.820 КМ, наводе из Агенције.

Према писању "Гласа Српске", дуговања се калеме година, а наплата иде споро, будући да су у Агенцији, како сами кажу, надлежни само за техничко одржавање апликације "Регистар новчаних казни и прекршајне евиденције", али не и за наплату.

Члан Савјета за безбједност саобраћаја у Бањалуци Миленко Јаћимовић рекао је да се надлежни воде стратегијом да само казнене мјере могу ријешити стање у безбједности саобраћаја и смањити број погинулих и тешко страдалих, али да то не даје резултате што је видљиво у вишегодишњем калемљењу суме неплаћених казни.

Он је навео да великој ненаплативости казни доприноси и тренутна ситуација друштву, које је посљедица пандемије и глобалне кризе.

Према његовим ријечима, затворске казне нису рјешење и нема простора за њихову реализацију јер су казнено-поправне установе у БиХ препуне починиоца тешких кривичних дијела.

Коментари 0
Повезане вијести
Колико је данас тешко стећи нормалне услове за живот Колико је данас тешко стећи нормалне услове за живот
Снијег поново забијелио БиХ Снијег поново забијелио БиХ
Са тржишта повучена женска торба из "Пепка" Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 31m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 36m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    17h 45m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 24m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    15h 52m
    0