Вучић: Нестабилност производе они који причају о укидању Српске

21.07.2021. 12:55
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу да не производи Србија нестабилност, него они који супротно Дејтонском споразуму сваког дана причају о укидању Републике Српске.

Коментаришући изјаву Изетбеговића да је српски свијет, о којем је говорио министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, исто што и "велика Србија" и да очекује од Вучића да убудуће не дозвољава такве изјаве, предсједник Србије је рекао да није неко ко жели да запуши уста било коме и да није његово да ућутка Вулина.

-То може да ради Бакир Изетбеговић или неко други- рекао је Вучић новинарима након посјете Деспотовцу.

Вучић је подсјетио да је Вулин то рекао недавном на свом страначком скупу, на који је позван и на којем је одржао миран и одговоран говор.

Он је рекао да свакоме треба да буде јасно да Србија има своје границе, које су међународно признате у УН, и да су то једине границе које је интересују, рачунајући Косово и Метохију као дио Србије у складу са Резолуцијом 1244.

-И то нећу да понављам и да се извињавам никоме и никада више. Они то раде намерно да би говорили како ми производимо нестабилност, иако су они ти који производе нестабилност, јер супротно Дејтону сваког дана говоре о укидању Републике Српске, а да не причам о правима нашег народа у другим земљама региона- истакао је Вучић.

Он је рекао да је Вулин говорио оно што мисли на свом страначком скупу и то треба питати њега.

-Оно што је званична политика Срибје и оно што представља је да Србија има своје границе, међународно признате у УН. То је наша политика. Не интересује нас ништа што припада некој другој земљи. Једино што нас интересује је то да чувамо своје, да будемо богатији и радимо вредно и боримо се за све нас- рекао је Вучић.

Коментари 0
Повезане вијести
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    1h 1m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 57m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    18h 42m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    15h 41m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    16h 53m
    0