Вуковић: Бити најбољи спортиста своје општине посебно је признање (ФОТО)

23.03.2023. 18:54
0
ИЗВОР: katera.news

Aлександар Вуковић, најбољи спортиста општине Источна Илиџа за 2022. годину, истакао је да је бити најбољи спортиста своје општине велика част те доказа да је на путу који је једини исправан.

-  Ово признање ме мотивише за даљи рад и нове побједе – наставља Вуковић.

Слика

 

Фото: Уступљена фотографија

У разговору за портал Катера, Вуковић је рекао да је иза њега јако успјешна година која му је донијела мноштво медаља и признања.

Иза сваке медаље и успјеха, додао је, стоји напоран рад и много одрицања.

- Освојио сам треће мјесто на Првенству Републике Српске за кадете. Освојио сам титулу првака Републике Српске за јуниоре, као и друго мјесто на Првенству Републике Српске за сениоре до 23 године. Такође, освојио сам титули вицепрвак БиХ за кадете и јуниоре, те титулу првака БиХ за сениоре до 23 године. На Првенству Балкана за јуниоре освојио сам треће мјесто, а на Европском купу у Ђеру пласирao сам се међу осам најбољих – објаснио је Вуковић.

Овај успјешни спортиста открио нам је да је, ипак, најпоноснији на златну медаљу са државног првенству за сениоре до 23 године.

Говорећи о даљим плановима, Вуковић је рекао да га у скорије вријеме очекује републичко првенство за јуниоре и државано првенство за јуниоре, као и балканска првенства и европски купови.

Слика

 

Фото: Уступљена фотографија

Како истиче, као и сваком спортисти сан му је да освоји олимпијску и свјетску медаљу.

- Циљ ми је да будем олимпијски и свјетски првак. На путу ка остварењу циља имам велику подршку тренера Жељка Шиљеговића, клупских колега, пријатеља и породице – закључио је он.

Александар Вуковић је рођен 11. 8. 2005. у Фочи. Ученик је ЈУ Средње школе "28. јуни" у Источном Сарајеву.

Тренира у Џудо клубу Фамос“ већ 12 година. Носилац је смеђег појаса. Добитник је бројних медаља и признања.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Признање најбољег спортисте ме мотивише за даљи рад и нове побједе (ФОТО) Шеховац: Признање најбољег спортисте ме мотивише за даљи рад и нове побједе (ФОТО)
Ерић: Признање које долази из локалне заједнице је потврда мог труда и рада (ФОТО) Ерић: Признање које долази из локалне заједнице је потврда мог труда и рада (ФОТО)
Од „браво“ и „свака част“ се не живи - Никола Пљеваљчић татами замијенио прекоокеанским бродом (ФОТО) Од „браво“ и „свака част“ се не живи - Никола Пљеваљчић татами замијенио прекоокеанским бр...
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    9h 52m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    21h 52m
    8
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    23h 26m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    7h 21m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    6h 39m
    0