Вуковић: Бити најбољи спортиста своје општине посебно је признање (ФОТО)

23.03.2023. 18:54
0
ИЗВОР: katera.news

Aлександар Вуковић, најбољи спортиста општине Источна Илиџа за 2022. годину, истакао је да је бити најбољи спортиста своје општине велика част те доказа да је на путу који је једини исправан.

-  Ово признање ме мотивише за даљи рад и нове побједе – наставља Вуковић.

Слика

 

Фото: Уступљена фотографија

У разговору за портал Катера, Вуковић је рекао да је иза њега јако успјешна година која му је донијела мноштво медаља и признања.

Иза сваке медаље и успјеха, додао је, стоји напоран рад и много одрицања.

- Освојио сам треће мјесто на Првенству Републике Српске за кадете. Освојио сам титулу првака Републике Српске за јуниоре, као и друго мјесто на Првенству Републике Српске за сениоре до 23 године. Такође, освојио сам титули вицепрвак БиХ за кадете и јуниоре, те титулу првака БиХ за сениоре до 23 године. На Првенству Балкана за јуниоре освојио сам треће мјесто, а на Европском купу у Ђеру пласирao сам се међу осам најбољих – објаснио је Вуковић.

Овај успјешни спортиста открио нам је да је, ипак, најпоноснији на златну медаљу са државног првенству за сениоре до 23 године.

Говорећи о даљим плановима, Вуковић је рекао да га у скорије вријеме очекује републичко првенство за јуниоре и државано првенство за јуниоре, као и балканска првенства и европски купови.

Слика

 

Фото: Уступљена фотографија

Како истиче, као и сваком спортисти сан му је да освоји олимпијску и свјетску медаљу.

- Циљ ми је да будем олимпијски и свјетски првак. На путу ка остварењу циља имам велику подршку тренера Жељка Шиљеговића, клупских колега, пријатеља и породице – закључио је он.

Александар Вуковић је рођен 11. 8. 2005. у Фочи. Ученик је ЈУ Средње школе "28. јуни" у Источном Сарајеву.

Тренира у Џудо клубу Фамос“ већ 12 година. Носилац је смеђег појаса. Добитник је бројних медаља и признања.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: „Игманове“ дјевојке су из нашег града и заслужују услове какве имају и остали кошаркашки клубови (ФОТО) Шеховац: „Игманове“ дјевојке су из нашег града и заслужују услове какве имају и остали кош...
Из угла педагога - посљедице "доба мобилних телефона" за дјецу веома озбиљне Из угла педагога - посљедице "доба мобилних телефона" за дјецу веома озбиљне
Клепић: Источно Сарајево је град зимских спортова којем је неопходна ледена дворана (ФОТО) Клепић: Источно Сарајево је град зимских спортова којем је неопходна ледена дворана (ФОТО)
Најчитаније
 • Обавјештење возачима са подручја Источног Новог Сарајева (ФОТО)
  6h 58m
  3
 • У Источној Илиџи одузет путнички аутомобил од вишеструког починиоца саобраћајних прекршаја
  9h 45m
  0
 • Сви грађани ће и у наредна два мјесеца имати здравствено осигурање
  8h 6m
  0
 • Пјевачко друштво „Плави невени“ из Фоче петоструки побједник Саборa старог пјевања у Срба
  11h 18m
  0
 • Почиње упис у средње школе у Источном Сарајеву
  9h 58m
  0