Vuković: Biti najbolji sportista svoje opštine posebno je priznanje (FOTO)

23.03.2023. 18:54
0
IZVOR: katera.news

Aleksandar Vuković, najbolji sportista opštine Istočna Ilidža za 2022. godinu, istakao je da je biti najbolji sportista svoje opštine velika čast te dokaza da je na putu koji je jedini ispravan.

-  Ovo priznanje me motiviše za dalji rad i nove pobjede – nastavlja Vuković.

Slika

 

Foto: Ustupljena fotografija

U razgovoru za portal Katera, Vuković je rekao da je iza njega jako uspješna godina koja mu je donijela mnoštvo medalja i priznanja.

Iza svake medalje i uspjeha, dodao je, stoji naporan rad i mnogo odricanja.

- Osvojio sam treće mjesto na Prvenstvu Republike Srpske za kadete. Osvojio sam titulu prvaka Republike Srpske za juniore, kao i drugo mjesto na Prvenstvu Republike Srpske za seniore do 23 godine. Takođe, osvojio sam tituli viceprvak BiH za kadete i juniore, te titulu prvaka BiH za seniore do 23 godine. Na Prvenstvu Balkana za juniore osvojio sam treće mjesto, a na Evropskom kupu u Đeru plasirao sam se među osam najboljih – objasnio je Vuković.

Ovaj uspješni sportista otkrio nam je da je, ipak, najponosniji na zlatnu medalju sa državnog prvenstvu za seniore do 23 godine.

Govoreći o daljim planovima, Vuković je rekao da ga u skorije vrijeme očekuje republičko prvenstvo za juniore i državano prvenstvo za juniore, kao i balkanska prvenstva i evropski kupovi.

Slika

 

Foto: Ustupljena fotografija

Kako ističe, kao i svakom sportisti san mu je da osvoji olimpijsku i svjetsku medalju.

- Cilj mi je da budem olimpijski i svjetski prvak. Na putu ka ostvarenju cilja imam veliku podršku trenera Željka Šiljegovića, klupskih kolega, prijatelja i porodice – zaključio je on.

Aleksandar Vuković je rođen 11. 8. 2005. u Foči. Učenik je JU Srednje škole "28. juni" u Istočnom Sarajevu.

Trenira u udo klubu Famos“ već 12 godina. Nosilac je smeđeg pojasa. Dobitnik je brojnih medalja i priznanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Priznanje najboljeg sportiste me motiviše za dalji rad i nove pobjede (FOTO) Šehovac: Priznanje najboljeg sportiste me motiviše za dalji rad i nove pobjede (FOTO)
Erić: Priznanje koje dolazi iz lokalne zajednice je potvrda mog truda i rada (FOTO) Erić: Priznanje koje dolazi iz lokalne zajednice je potvrda mog truda i rada (FOTO)
Od „bravo“ i „svaka čast“ se ne živi - Nikola Pljevaljčić tatami zamijenio prekookeanskim brodom (FOTO) Od „bravo“ i „svaka čast“ se ne živi - Nikola Pljevaljčić tatami zamijenio prekookeanskim br...
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    8h 59m
    0
  • Krađa u Palama
    7h 17m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    21h 36m
    2
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    3h 44m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    6h 32m
    0