Вуковић: Изградња атлетске стазе тече по плану

09.09.2020. 17:08
1
ИЗВОР: СРНА

Изградња атлетске стазе на стадиону "Влајко Петровић" на Палама, за коју је град Источно Сарајево обезбиједио 391.559 КМ, одвија се планираном динамиком, а могла би бити завршена и прије предвиђеног рока од 90 дана, изјавио је Срни градоначелник Ненад Вуковић.

- Радови који су почели почетком августа изводе се веома квалитетно, како смо и тражили тендерском документацијом, а из фирме `Мибрал` која је извођач тврде да се активности одвијају брже од плана, па имамо обећање да ће почетком октобра бити постављен тартан слој, до средине октобра бити извучене линије по стази и урађени остали послови када је ријеч о уређењу терена - рекао је Вуковић.

Према његовим ријечима, урађена је и нова хидрантска мрежа за одвод воде са стадиона, што ће донијети корист и Фудбалском клубу "Романија".

Вуковић је нагласио да пројекат изградње атлетске стазе становници Пала дуго очекују, па ће то имати вишеструки значај за атлетске клубове, Факултет васпитања и спорта и Фудбалски клуб "Романија", као и за бројне рекреативце.

- Ова атлетска стаза ће имати значај и за туризам с обзиром да све више спортских екипа борави на припремама на подручју Пала и Јахорине, а овај садржај ће их још више привући - рекао је Вуковић.

Он је истакао да је град Источно Сарајево пронашао додатна средства да се распише процедура за избор извођача за постављање расвјете на стадиону како би био кориштен и у вечерњим часовима.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и директор фирме "Мибрал" из Сарајева Маја Браловић Смит потписали су 30. јула уговор о изградњи атлетске стазе на стадиону "Влајко Петровић" на Палама.

"Мибрал" је вођа конзорцијума, а уговор реализује заједничка група понуђача "Мибрал" и "Топ-спорт" из Бијељине.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Sunčica Damjanović 09.09.2020. 20:23
    Vukoviću,narod je gladan nema snage da sjedi a kako da trči po tim stazama.
Повезане вијести
Ухапшен Паљанин због сумње да је претукао суграђанина Ухапшен Паљанин због сумње да је претукао суграђанина
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Најчитаније
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    22h 33m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    18h 28m
    6
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    3h 9m
    0
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    14h 58m
    0
  • Лов газда са Јадрана не престаје
    14h 7m
    1