Vuković: Izgradnja atletske staze teče po planu

09.09.2020. 17:08
1
IZVOR: SRNA

Izgradnja atletske staze na stadionu "Vlajko Petrović" na Palama, za koju je grad Istočno Sarajevo obezbijedio 391.559 KM, odvija se planiranom dinamikom, a mogla bi biti završena i prije predviđenog roka od 90 dana, izjavio je Srni gradonačelnik Nenad Vuković.

- Radovi koji su počeli početkom avgusta izvode se veoma kvalitetno, kako smo i tražili tenderskom dokumentacijom, a iz firme `Mibral` koja je izvođač tvrde da se aktivnosti odvijaju brže od plana, pa imamo obećanje da će početkom oktobra biti postavljen tartan sloj, do sredine oktobra biti izvučene linije po stazi i urađeni ostali poslovi kada je riječ o uređenju terena - rekao je Vuković.

Prema njegovim riječima, urađena je i nova hidrantska mreža za odvod vode sa stadiona, što će donijeti korist i Fudbalskom klubu "Romanija".

Vuković je naglasio da projekat izgradnje atletske staze stanovnici Pala dugo očekuju, pa će to imati višestruki značaj za atletske klubove, Fakultet vaspitanja i sporta i Fudbalski klub "Romanija", kao i za brojne rekreativce.

- Ova atletska staza će imati značaj i za turizam s obzirom da sve više sportskih ekipa boravi na pripremama na području Pala i Jahorine, a ovaj sadržaj će ih još više privući - rekao je Vuković.

On je istakao da je grad Istočno Sarajevo pronašao dodatna sredstva da se raspiše procedura za izbor izvođača za postavljanje rasvjete na stadionu kako bi bio korišten i u večernjim časovima.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i direktor firme "Mibral" iz Sarajeva Maja Bralović Smit potpisali su 30. jula ugovor o izgradnji atletske staze na stadionu "Vlajko Petrović" na Palama.

"Mibral" je vođa konzorcijuma, a ugovor realizuje zajednička grupa ponuđača "Mibral" i "Top-sport" iz Bijeljine.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Sunčica Damjanović 09.09.2020. 20:23
    Vukoviću,narod je gladan nema snage da sjedi a kako da trči po tim stazama.
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    21h 0m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    6h 33m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    21h 10m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    6h 39m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    6h 37m
    0