За данас завршени разговори делегација Русије и Украјине

29.03.2022. 14:03
0
ИЗВОР: rs.sputniknews.com

У Истанбулу су завршени преговори делегација Русије и Украјине након три сата, преносе турски медији. Разговори би требало да се наставе сутра.

Шефови делегација, Владимир Медински и Давид Арахамија, разговарали су прво у четири ока, а затим је одржан састанак делегација. Разговори су били затворени за медије.

Преговори су одржани у предсједничкој палати Долмабахче, а делегацијама се на почетку обратио предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

Он је поручио да је дошло вријеме да преговори двије стране дају резултате јер наставак конфликта никоме не иде у прилог.

У Истанбулу је и Роман Абрамович, који је био ангажован и у првог фази преговора. И он је присуствовао Ердогановом обраћању двјема делегацијама.

Шеф руске делегације на преговорима са Кијевом Владимир Медински рекао је протеклог викенда да двије стране приближавају ставове по мање важним питањима, али да када је ријеч о кључним темама фактички тапкају у мјесту.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је јуче да још увијек не може да се говори о напретку у преговорима Русије и Украјине, али је важно то што је одлучено да се они наставе у Истанбулу у четири ока.

Преговори су се првобитно водили на територији Бјелорусије, а затим и видео-формату.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    8h 42m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    8h 24m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    9h 18m
    2
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    22h 59m
    0
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    6h 13m
    0