За један дан понуђено 1.100 радних мјеста у Бањалуци и Сарајеву

28.10.2019. 20:48
0
ИЗВОР: Srpska.info

Недавно су у истом дану одржани сајмови запошљавања у два највећа града у БиХ, Сарајеву и Бањалуци, на којима је око 170 привредних субјеката понудило више од 1.100 радних мјеста.

Најтражнији су били фабрички радници, али и креативци у области дизајна и ИТ сектора.

Заједничка црта оба сајма била је спремност послодаваца да се с потенцијалним радницима договарају о платама и условима рада, те изражена потреба за обукама и преквалификацијама.

Сајам запошљавања “БЛ 2019” у Бањалуци окупио је 50 привредних субјеката, који ус понудили око 350 радних мјеста из дрвопређивачаког, прехрамбеног и металског сектора, затим индустрије текстила, коже и обуће, услужних дјелатности, али и банкарског и здравственог сектора.

Директорка продаје Штамаприје “Атлантик ББ” Бојана Радић рекла је да траже раднике у процесу производње, на великим штампарским машинама, као и раднике у процесу дораде. Она је истакла да је компанија, због мањка радне снаге, спремна на договор о висини плате, као и на стварање могућности за напредовање у послу, које такође доноси и повишицу плате.

Бојан Драгишић из Креативне агенције “Плеј тим” Бањалука рекао је да је у креативној индустрији све већа потреба за радном снагом, те да се у агенцији труде да организују едукацију младих који имају креативни потенцијал.

– Тренутно смо у потрази за монтажером, графичким дизајнером, те кадром за видео-анимацију. Увијек смо расположени за нове људе, који су спремни да уче и стварају. Млади су код нас веома креативни, треба им  пружити прилику да свој потенцијал покажу и обликују – додао је Драгишић.

У Сарајеву је на сајму понуђено 800 нових радних мјеста, а незапослени су попунили више од 900 апликација за посао. На манифестацији је учествовало 120 послодаваца, углавном из области ИТ индустрије, туризма, старих заната и стартапа.

Током Сајма у Сарајеву су представљени и Клубови за тражење посла, активна мјера групног савјетовања, која је  уведена уз подршку плата, посао, сајам за запошљавање YEP – програма за запошљавање младих. Овом мјером је од њеног увођења обухваћено 1.400 младих жена и мушкараца од чега се њих 35 одсто запослило.

Коментари 0
Повезане вијести
Додик не може примати плату ни преко поште, ни преко благајне Додик не може примати плату ни преко поште, ни преко благајне
Бањалучанину плата скоро милион марака Бањалучанину плата скоро милион марака
Стојичић: Веће плате за просвјетне раднике Стојичић: Веће плате за просвјетне раднике
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    9h 53m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    11h 8m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    16h 59m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    15h 26m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    17h 18m
    0