За копачима тунела расписана Интерполова потјерница

07.10.2023. 19:07
0
ИЗВОР: srna.rs

Управа полиције Црне Горе расписала је Интерполову потјерницу за одбјеглим Миланом и Вељком Марковићем, Дејаном Јовановићем и Владимиром Ерићем из Лознице за које се вјерује да су љетос прокопали тунел у центру Подгорице како би се домогли депоа у згради Вишег суда.

Црногорско Министарство правде саопштило је да су они у петак, 29. септембра, дали сагласност Управи полиције да посредством Интерпола распише међународне потјернице за одбјеглом групом из Србије.

Основно државно тужилаштво четворицу бјегунаца из Лознице, који у Подгорици нису имали пријављено пребивалиште, за сада терети да су из лагера Вишег суда однијели 15 пиштоља и три пушке, али и дио списа кривичних предмета који су чувани у подруму суда.

У овом предмету притвор је одређен само Подгоричанину Предрагу Миротићу за којег се сумња да је копачима из Србије пружао логистичку подршку током обављања посла.

Полиција трага и за једном или чак двије женске особе, чије су фотографије објављене у медијима, због сумње да су учествовале у овом криминалном пројекту.

Полиција и тужилаштво још нису објелоданили ко је налогодавац посла, нити ко је све био укључен у организовање овог захтјевног подухвата. Чланови групе терете се за криминално удруживање, крађу и спречавање доказивања, за шта се може изрећи казна затвора од најмање пет година.

Осумњичени Марковићи изашли су из Црне Горе на граничном прелазу Шћепан Поље према БиХ, а Дејан Јовановић на Добракову према Србији, док се за Владимира Ерића не зна да ли је и како напустио државу.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    23h 42m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 26m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    17h 11m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    14h 10m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    15h 22m
    0