Za kopačima tunela raspisana Interpolova potjernica

07.10.2023. 19:07
0
IZVOR: srna.rs

Uprava policije Crne Gore raspisala je Interpolovu potjernicu za odbjeglim Milanom i Veljkom Markovićem, Dejanom Jovanovićem i Vladimirom Erićem iz Loznice za koje se vjeruje da su ljetos prokopali tunel u centru Podgorice kako bi se domogli depoa u zgradi Višeg suda.

Crnogorsko Ministarstvo pravde saopštilo je da su oni u petak, 29. septembra, dali saglasnost Upravi policije da posredstvom Interpola raspiše međunarodne potjernice za odbjeglom grupom iz Srbije.

Osnovno državno tužilaštvo četvoricu bjegunaca iz Loznice, koji u Podgorici nisu imali prijavljeno prebivalište, za sada tereti da su iz lagera Višeg suda odnijeli 15 pištolja i tri puške, ali i dio spisa krivičnih predmeta koji su čuvani u podrumu suda.

U ovom predmetu pritvor je određen samo Podgoričaninu Predragu Mirotiću za kojeg se sumnja da je kopačima iz Srbije pružao logističku podršku tokom obavljanja posla.

Policija traga i za jednom ili čak dvije ženske osobe, čije su fotografije objavljene u medijima, zbog sumnje da su učestvovale u ovom kriminalnom projektu.

Policija i tužilaštvo još nisu objelodanili ko je nalogodavac posla, niti ko je sve bio uključen u organizovanje ovog zahtjevnog poduhvata. Članovi grupe terete se za kriminalno udruživanje, krađu i sprečavanje dokazivanja, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina.

Osumnjičeni Markovići izašli su iz Crne Gore na graničnom prelazu Šćepan Polje prema BiH, a Dejan Jovanović na Dobrakovu prema Srbiji, dok se za Vladimira Erića ne zna da li je i kako napustio državu.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO
Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO) Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO)
Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH
Najčitanije
  • Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
    19h 15m
    27
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    23h 40m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    6h 15m
    0
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    1h 53m
    2
  • Podijeljeno 195 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Istočne Ilidže
    21h 1m
    1