За Мајино лијечење прикупљено 8.000 КМ, "Крупа" у финалу

05.05.2022. 21:15
0
ИЗВОР: srna.rs

У полуфиналу фудбалског Купа Републике Српске у Фочи између "Сутјеске" и "Крупе", домаћи играчи и поред побједе од 2:1 нису успјели да се пласирају у финале, али су заједно са навијачима, који су трибине испунили готово до посљедњег мјеста, извојевали побједу хуманости, јер је за лијечење Фочанке Маје Врбарац од продатих улазница прикупљено 8.000 КМ.

"Крупа" је успјела да сачува предност из првог меча на свом терену, који је добила резултатом 2:0, и заслужено се пласирала у велико финале Купа "Др Милан Јелић", гдје је чека "Рудар" из Приједора, мада је "Сутјесци" мало недостајало да избори бар једанаестерце.

У предивном амбијенту, пред готово 2.000 гледалаца, Фочаци су повели лијепим голом капитена Николе Мојовића из слободног ударца у 16. минуту, након чега су имали још неколико добрих шанси да у потпуности анулирају предност гостију.

Почетком другог полувремена "Крупа" је изједначила на 1:1 поготком брзоногог Срђана Мрзића, а затим је пропустила добру шансу и да преокрене резултат, након чега је домаћин поново преузео иницијативу.

"Сутјеска" је до краја меча успјела поново да поведе, а опет је стријелац био капитен Мојовић, овај пут са бијеле тачке. У самој завршници, ношени великом подршком са трибина, домаћи играчи имали су још неколико изгледних прилика, али срећа је била на страни гостујућег тима.

Најбољи играч утакмице Никола Мојовић честитао је гостима и захвалио публици за велику подршку.

- Публика је била предивна, бодрила нас је и носила свих 90 минута, хвала свим Фочацима, хвала Хаверима, свима који су дошли да нас подрже. Мислим да смо им се одужили одличном партијом, да смо надиграли противника, а фалило нам је на крају мало спортске среће за пласман у финале. Крупи честитам и желим им срећу у финалу - рекао је Мојовић.

Он је нагласио да су и поред резултатског неуспјеха он и његови саиграчи срећни што је публика у Фочи још једном показала племенитост и великим одзивом помогла лијечење некадашње одбојкашице "Маглића" Маје Врбарац.

- Фочаци су дисали сви као један, како ми на терену, тако и они на трибинама. Утакмица је имала хуманитарни карактер да помогнемо нашој Маји да се што прије опорави и врати, да заједно са њом славимо будуће побједе - додао је Мојовић.

Играч "Крупе" Срђан Мрзић похвалио је амбијент у Фочи и игру домаћег тима.

- Одличан амбијент, одавно нисмо играли под свјетлошћу рефлектора. Остварили смо свој циљ и идемо даље, а Сутјесци, која је заиста коректна екипа са одличним појединцима, желим све најбоље у наставку сезоне. Драго ми је да се играло за њихову суграђанку и да се скупила одређена количина новца за њено лијечење - поручио је Мрзић.

Предсједник Управе Фудбалског клуба "Сутјеска" Раденко Васиљевић захвалио је свима који су учествовали у хуманитарној акцији.

- Честитам нашим играчима и грађанима Фоче, који су још једном показали да су најбољи и најхуманији људи на планети - рекао је Васиљевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 37m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 33m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    22h 17m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    23h 29m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    20h 2m
    0